rurals

Al segle XXI és freqüent parlar d’analfabetisme digital. A què ens referim quan fem servir aquest concepte? Estem parlant d’aquells que per desconeixement ja siguin, en la majoria de casos, ancians o, en menor mesura, persones tecnofóbiques- no fan servir internet.

No obstant això a Espanya podem parlar d’un altre concepte molt diferent que no té res a veure amb la relació que establim amb les NNTT.

Segons un estudi realitzat per l’operadora de telecomunicacions Quantis en base a les dades recollides per l’Institut Nacional d’Estadística de les zones d’actuació del programa Avança, més de mig milió d’espanyols segueixen tenint seriosos problemes per accedir a internet de forma normal. En la seva majoria es tracta de ciutadans que viuen en zones rurals de complexa accessibilitat.

En aquestes zones denominades freqüentment “Zones en blanc” les operadores prefereixen no oferir els seus serveis pels alts costos que aquests els suposaria. D’aquesta manera només un 10 per cent d’aquests municipis allunyats de les grans conglomeracions urbanes tenen accés a la xarxa. A ells hem de sumar altres zones com polígons industrials, zones suburbanes i municipis de mida mitjana que tampoc gaudeixen d’internet sense problemes.

Si internet només arriba sense interferències a les grans ciutats viurem en pocs anys un despoblament encara més gran de les zones rurals.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada