El Comú de Sant Julià de Lòria ha aprovat per unanimitat aquest dijous un seguit d’avantatges fiscals en relació a l’impost de radicació de les activitats econòmiques i una rebaixa dels preus dels lloguers de les sales del Centre de cultural i de congressos. Tant la majoria com l’oposició confien que aquestes mesures serveixin per revitalitzar el teixit empresarial de la parròquia, tant per propiciar l’obertura de nous comerços com perquè els existents puguin afrontar millor les dificultats. El conseller de la minoria Josep Roig ha celebrat que es tirin endavant aquestes mesures i que no siguin lineals, sinó que vagin dirigides als negocis amb més dificultats. De la seva banda, el cònsol menor, Manel Torrentallé, ha assegurat que les finances comunals poden assumir el que es deixi d’ingressar i que ja hi ha hagut empresaris que s’han beneficiat de l’exoneració del 75% en l’obertura de nous comerços.

Els consellers socialdemòcrates del Comú de Sant Julià han votat a favor dels avantatges fiscals que ha proposat la majoria per ajudar el teixit empresarial del a parròquia. Concretament, es redueix l’impost de radicació del 3,32 al 2,75% per al petit comerç, es redueix un 50% en el cas de les activitats relacionades amb la construcció, es fa una bonificació del 75% en cas d’empreses que acreditin pèrdues al 2012 i una exoneració del 75% per a l’obertura de noves activitats. A més, també s’ha acordat rebaixar un 80% els preus del lloguer de les sales del Centre cultural i de congressos lauredià.

El conseller de la minoria Josep Roig ha celebrat les mesures perquè considera que poden atreure nous comerços i alleugerir l’impacte de la crisi dels que ja estan establerts, tot i que ha alertat que suposaran una reducció dels ingressos i ha reiterat la necessitat de reduir despeses.

Des de la majoria, el cònsol menor, Manel Torrentallé, ha recordat que el cost de les mesures és de 100.000 euros i que es podran assumir, ja que el pressupost disposa d’un superàvit. Torrentallé també ha avançat que properament es presentaran unes noves mesures per beneficiar el sector de la construcció.

D’altra banda, els consellers de la minoria han tornat a criticar que encara no es visualitzin els guanys de Naturlàndia, arran de l’aprovació de la renovació de la pòlissa i del préstec de crèdit de la societat Camprabassa, per uns imports d’1 milió d’euros i de 750.000 euros respectivament. Des de la majoria, Torrentallé ha reiterat que a partir del mes de maig, quan s’inauguri el parc d’animals, es començaran a veure els fruits i que la previsió per a finals d’any ‘és bona’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada