Maiurta tanca la 42a Temporada de Teatre

Maiurta, de Los Galindos, és l’encarregada de tancar aquest dissabte al vespre la 42a Temporada de Teatre d’Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria. Aquest és un espectacle de circ tradicional, ‘sense proesa’, tal com explica el pallasso, Marcel Escolano, a l’entrada de la ‘carpa’.

L’espectacle es reprodueix dins una iurta, un espai petit, amb una posada en escena poètica i plàstica. En ell, Los Galindos presenten els records d’oficis i vivències d’un pallasso amnèsic. Aquest és Marcel Escolano, autor de l’escriptura de l’espectacle. L’acompanya Marc Vila, percussionista reponsable de la creació musical.

Escolano diu, amb un cartell en forma de pissarra a l’entrada del circ, que dins la iurta –tenda que utilitzen les tribus nòmades de l’estepa asiàtica- ha retrobat el seu pare ‘al forn on vaig créixer’, i l’ha portat a ‘encarar el més essencial de mi mateix’. Així, recopilant sensacions ‘he teixit sense coherència cronològica per bastir un espai de joc, per explicar un conte sense història, per crear un circ sense proesa’. La voluntat de l’espectacle és la de ‘compartir amb vosaltres aquest espai de trànsit i d’estada, persistir en el plaer d’emocionar-se, d’aprendre i d’experimentar en llibertat’.