Macron recorrerà totes les parròquies i farà un acte a la plaça del Poble d’Andorra la Vella

El copríncep Emmanuel Macron, recorrerà totes les parròquies i es trobarà amb els cònsols a les diferents seus dels comuns. Al migdia participarà en una sessió tradicional del Consell General i a la tarda, als voltants d’un quart de sis de la tarda s’adreçarà, acompanyat del cap de Govern, Xavier Espot, als ciutadans i autoritats aplegades a la plaça del Poble d’Andorra la Vella.

Els actes inclosos en el programa de la primera visita oficial del copríncep començaran amb l’arribada de Macron a Canillo a les 9.15 h, a les 10 h es preveu l’arribada al comú d’Encamp i a les 10.45 h a l’antic Comú de Sant Julià. Els ciutadans de cada parròquia podran rebre al copríncep a l’entrada dels comuns.

Als voltants del migdia es duran a terme els actes oficials a la Casa de la Vall que conclouran amb una sessió tradicional de Consell General. Durant la celebració d’aquest acte, que no estan oberts al públic, els accessos a la Casa de la Vall i al Consell General estaran tancats des de les 10.30 h fins a les 13.30 h per a totes les persones que no estiguin acreditades.

Els actes a la tarda, amb la visita als comuns d’Ordino, a les 15 h, a La Massana a les 15.45 h, a Escaldes-Engordany a les 16.30 h i Andorra la Vella a les 17.15 h. Per tal que els ciutadans puguin anar a rebre al copríncep a les diferents parròquies, el Govern ha decretat el tancament de comerços, indústries, oficines i administracions públiques en els horaris de visita del copríncep francès arreu del territori.

La visita oficial del copríncep conclourà amb un acte públic a la plaça del Poble d’Andorra la Vella. Està previst que Emmanuel Macron arribi a la plaça als voltants de les 18.15 h. En l’acte, al qual estan convidats tots els ciutadans d’Andorra, tant el copríncep, com el cap de Govern, Xavier Espot, faran un parlament adreçant-se al públic assistent.

El ministre portaveu, Eric Jover, ha recordat el decret de tancament de comerços, indústries, oficines i administracions públiques durant les franges horàries de la visita arreu del territori. Aquesta mesura habitual en les visites oficials dels coprínceps, contemplen que els treballadors afectats pel tancament obligatori, disposin d’aquestes hores com a festa de compliment obligatori, retribuïdes i no recuperables.

Així ha de cessar l’activitat en els comerços en general, les botigues, les indústries, les oficines i les administracions públiques durant una hora segons els horaris estipulats per a cada parròquia. Queden exempts d’aquesta obligació els serveis públics, el servei de busos escolars, les consultes mèdiques, les consultes veterinàries, els serveis turístics, els hotels, els restaurants, les caves, els bars, les estacions de servei i similars.