Macron proposa incloure l’avortament en la Carta Europea dels drets fonamentals

Macron a la UE
Macron a la UE (ATV)

Emmanuel Macron ha proposat incloure l’avortament en la Carta Europea de drets fonamentals. Ho ha explicat en el discurs com a president semestral de la Unió Europea. Macron ha defensat l’estat de dret i el diàleg amb altres països com per exemple, Rússia.

El president de la república francesa, Emmanuel Macron, ha explicat els principals objectius del semestre de presidència francesa a la Unió Europea. 

Ha exposat que es donarà prioritat a millorar l’ocupació, assegurar sous dignes i reduir la bretxa salarial de gènere. Ha proposat incloure l’avortament i el dret a la protecció del medi ambient a la Carta Europea de drets fonamentals. 

Macron ha exposat que les promeses sobre les quals es va construir la Unió Europea estan amenaçades i ha demanat compromís per fer-les reviure.

En el discurs també s’ha referit als reptes climàtics i digitals on considera que hi ha projectes de llei en els quals cal avançar aquest semestre. 

 

L’executiu diu que la mesura no afectaria l’acord d’associació

Afegir l’avortament a la Carta Europea de drets humans no afectarà l’acord d’associació amb la Unió Europea. Almenys, aquest és el punt de vista del Govern que creu que s’ha de separar aquesta qüestió del càrrec de Macron com a copríncep.

En aquest sentit, Jover ha remarcat que “no som membres de la Unió Europea i no volem ser membres”. Amb tot, ha assegurat que una de les coses que s’estan veient amb les negociacions és que les institucions respecten la idiosincràsia de cada país.

TOTES LES NOTÍCIES