Luxemburg, un altre petit país

HPIM0516.JPG

Luxemburg és una ciutat moderna i cosmopolita amb un ric passat històric.
El seu casc antic, de gran bellesa i marcat caràcter, és reconegut per la Unesco com a espai protegit, des de l’any 1994, així com les fortaleses de la ciutat.
Un dels principals atractius de la ciutat és el Palau Ducal, amb una façana impressionant d’estil Renaixentista i un interior majestuós.
Un altre dels llocs emblemàtics és la Catedral de Santa Maria. D’estil gòtic, també posseeix elements renaixentistes i és la principal església del país.
Per la seva singularitat, mereix la pena de visitar el Museu d’Art Modern de Luxemburg Mudam, un edifici ideat per l’arquitecte estadounidenc d’orige japonès leoh Ming Pei, famós per la Piràmide del Louvre..
D’altra banda, els més destacats espectacles musicals tenen lloc a la Filarmònica de Luxemburg, un edifici amb un exterior imponent.
Com sol passar amb moltes ciutats europees, els cementiris són lloc de visita o de passeig. En una estada a Luxemburg no podem deixar de visitar el cementiri americà Hamm, situat als afores de la ciutat. Allà hi ha al voltant de cinc mil tombes de soldats i militars americans que van morir a la Segona Guerra Mundial.
Luxemburg és un lloc per passejar, un dels llocs per fer-ho de manera tranquil·la és, precisament, el Passeig Wenzel. I com a ciutat fortificada que és, el recorregut per les seves muralles, en plena natura, és reconfortant.