ueLuxemburg i Àustria s’han tornat a negar aquest dimarts a avançar cap a l’intercanvi automàtic d’informació fiscal sobre els estalvis bancaris a la Unió Europea fins que existeixi un acord amb Suïssa, Liechtenstein, Mònaco, Andorra i San Marino. Així ho ha publicat l’Agència EFE en una notícia en què assenyala que el comissari europeu de Fiscalitat, Algirdas Semeta, considera que Suïssa i Liechtenstein han avançat en aquest aspecte, motiu pel qual veia possible un acord a la revisada directiva sobre la fiscalitat de l’estalvi. Malgrat tot, Luxemburg i Àustria creuen que aquests passos no son suficients per aixecar el seu veto.

Segons recull EFE, el nou ministre d’Economia de Luxemburg, Pierre Gramegna, ha confirmat el ‘clar compromís’ del nou govern de coalició d’avançar cap a l’intercanvi d’informació bancaria, però ha afirmat que, davant l’absència d’un acord amb aquests tercers països no és possible que el Gran Ducat aixequi el seu veto.

Gramegna ha recordat que Luxemburg ha pres tres importants decisions en aquest sentit, com la de l’abril d’introduir a partir de l’1 de gener de 2015 l’intercanvi automàtic d’informació bancària en relació amb l’actual directiva comunitària sobre fiscalitat de l’estalvi o la signatura al maig de la Convenció sobre Assistència Administrativa Mútua en Matèria Fiscal de l’OCDE.

El ministre de Luxemburg ha recordat que el Consell d’Europa va subratllar el passat mes de maig la importància de les negociacions amb Suïssa, Liechtenstein, Mònaco, Andorra i San Marino per a l’adopció de la revisada directiva sobre la fiscalitat de l’estalvi. En aquest sentit ha declarat que ‘encara que hi ha hagut alguns desenvolupaments encoratjadors no hem assolit encara la llum al final del túnel’ en les negociacions amb aquests països. Per això, ha dit, ‘no veig que es compleixin les circumstàncies per a una adopció de la revisada directiva tal com van ser definides al maig pels líders’.

L’ambaixador d’Àustria, Walter Grahammer, ha recordat que hi ha negociacions per a la formació d’una coalició al seu país i que per acceptar la revisada directiva ‘un acord amb altres països tercers és una precondició’, a l’igual que un ‘camp de joc igualitari’, és a dir, que les esmenes també haurien de ser adoptades per Suïssa, Liechtenstein, Mònaco, Andorra i San Marino. En aquest sentit, ha afegit que Àustria podria aixecar el seu veto ‘si aconseguim, junt amb la condicionalitat dels països tercers, un acord sobre un registre central i integral de ‘trust’ en el marc de la directiva contra el rentat de diners’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada