Luxemburg ha anunciat que donarà suport aquest dimarts al mandat que demana la Comissió Europea per negociar amb Suïssa, Andorra, Mònaco, San Marino i Liechtenstein esmenes als convenis signats el 2004 sobre fiscalitat dels estalvis bancaris, amb l’objectiu de lluitar contra l’evasió fiscal. Així ho publica l’Agència EFE, que indica que Luxemburg votarà a favor del mandat, que fins ara havia bloquejat juntament amb Àustria, perquè es preveu que faci referència al fet que l’intercanvi automàtic de dades bancàries sigui algun dia un estàndard global, i que per tant hi hagi les mateixes regles per a tothom.

El ministre luxemburguès de Finances, Luc Frieden, abans de la reunió de l’Eurogrup d’aquest dilluns, ha assenyalat que votaran a favor del mandat perquè ha canviat substancialment a favor d’incloure la seva exigència de fer referència a la declaració del G20 sobre el fet que l’intercanvi automàtic de dades ‘serà previsiblement l’estàndard global algun dia’. Per tant, Frieden ha dit que és essencial que tothom tingui les mateixes regles ‘si volem ser seriosos sobre la lluita contra l’evasió fiscal’.

Frieden ha afegit que Àustria, que bloquejava fins ara juntament amb Luxemburg el mandat de negociació, ‘comparteix aquest pensament’ i confia que ‘puguem votar a favor junts’.

Els ministres d’Economia i Finances de la Unió Europea també intentaran aquest dimarts acordar l’esmena directiva sobre estalvis bancaris, que amplia l’abast més enllà del pagament d’interessos a tots els ingressos, però per fer-ho necessiten unanimitat i Luxemburg s’hi oposa. Frieden ha indicat que necessiten aclariments sobre l’ampliació de l’abast d’aquesta directiva, i també en relació a la proposta de Suïssa, Andorra, San Marino, Mònaco i Liechtenstein per lluitar contra el frau i l’evasió fiscal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada