Luxemburg aposta per tancar en breu el Conveni de no Doble Imposició amb Andorra

El cap de Govern, Antoni Martí, ha mantingut una reunió aquest dilluns al matí amb el primer ministre de Luxemburg, Jean-Claude Juncker. La trobada, que ha tingut lloc al ministeri d’Estat luxemburguès, s’ha allargat durant 45 minuts en un clima de cordialitat entre els dos mandataris.

La trobada ha tingut entre els seu punts d’interès el procés d’obertura de l’economia andorrana. Antoni Martí ha explicat els avenços realitzats en aquest àmbit amb la llei d’inversió estrangera, la reforma fiscal i el procés homologació internacional, així com la voluntat del Govern d’arribar a Convenis de no Doble Imposició. Jean-Claude Juncker ha mostrat la predisposició a concloure les negociacions sobre el Conveni entre els dos estats en un breu termini de temps, donant continuïtat als contactes entre el ministre andorrà d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i el seu homòleg luxemburguès, Jean Asselborn.

Una altra de les qüestions que s’ha abordat en la reunió ha estat el mandat de la Unió Europea per negociar amb els països tercers una ampliació de la directiva de la fiscalitat a l’estalvi. Juncker ha explicat la delegació andorrana la voluntat de Luxemburg de fer un pas endavant cap a l’intercanvi d’informació automàtica. Els dos governs han coincidit en la necessitat de reforçar els mecanismes de comunicació bilaterals en aquesta i d’altres qüestions.

El tercer gran eix de la trobada ha estat les relacions Andorra-UE. El cap de Govern ha expressat la voluntat “inequívoca” d’Andorra d’acostament a Europa, una voluntat que s’hauria de plasmar amb l’ingrés a l’Espai Econòmic Europeu o un acord d’associació.

Martí ha titllat posteriorment la reunió de “molt profitosa”, remarcant el paper desenvolupat per Luxemburg com a membre fundador de la Unió Europea i, particularment, pel seu primer ministre, Jean-Claude Juncker, amb més de vint anys en la primera línia de la política europea.

El cap de Govern va arribar a Luxemburg diumenge, aprofitant la primera jornada per sopar amb la delegació andorrana als Jocs dels Petits Estats. Martí assistirà aquesta tarda a la Recepció al Palau Ducal de Luxemburg oferta pel Gran Duc de Luxemburg i, posteriorment, es traslladarà a l’Estadi Josy Barthel, on tindrà lloc la cerimònia d’inauguració dels Jocs.

(Foto: S.F.G.)