L’USdA torna a denunciar les diferències entre personal fix i eventual

administracio2La Unió Sindical d’Andorra exigeix al Govern, a través d’un comunicat, que posi remei a les diferències que hi ha entre els més de 300 treballadors eventuals i el personal fix de l’administració. L’USdA denuncia que el Govern contracta sovint personal temporal, que es regula a través del codi de relacions laborals i no de la llei de Funció Pública.

L’USdA considera que el Govern ha abusat de la contractació de treballadors eventuals. I com que això s’ha fet sense cap concurs públic, es fa difícil regularitzar la situació i es perpetuen places eventuals de llarga durada a l’administració.

El sindicat considera que són treballadors de la Funció Pública, però sense els drets dels funcionaris, ja que es regulen a través del codi de relacions laborals. Per això reclama una equiparació amb el personal fix de l’administració i critica que el Govern no posi mesures per pal·liar una situació que fa temps que dura.

Aquesta és una de les demandes de la Unió Sindical d’Andorra, que el 13 i 14 de juny farà el congrés constituent, que tindrà la participació de representants d’altres sindicats europeus. De fet, des que es va crear fa dotze anys, l’USdA no n’havia fet cap.

És previst que siguin presents els màxims representants de Comissions Obreres de Catalunya i d´Espanya i també de la Confederació Europea de Sindicats.

De moment, hi ha una candidatura continuista a presidir la principal força sindical, que tornaria a ser encapçalada per Gabriel Ubach. L´objectiu d´aquest congrés, segons els promotors, és que marqui un abans i un després en la història del sindicalisme a Andorra.

TOTES LES NOTÍCIES