L’USDA proposa un màxim pels pisos de lloguer

L’USDA considera insuficients i poc efectives a curt termini les mesures que el Govern vol aplicar per incentivar l’oferta d’habitatges de lloguer.

La plataforma sindical veu difícil que el paquet de mesures sigui eficient a curt termini. El Govern va anunciar mesures per pal·liar el problema del lloguer i incentivar l’aparició de més oferta.

Entre d’altres, mesures fiscals, com la creació d’una taxa que gravi els pisos buits per causes injustificades i la reducció de l’ITP. També rebaixar la durada dels contractes de cinc a quatre anys. Per a l’USDA són mesures que podrien tenir efecte a mitjà termini, però no de forma immediata.

L’USDA creu que el problema es podria resoldre si s’estipulessin mesures adreçades a establir un preu màxim. Per exemple que el preu de lloguer d’un habitatge estàndard no superés el 35% del salari mitjà.

L’USDA insisteix que els preus dels lloguers superen, en molt, les possibilitats econòmiques de la majoria de treballadors i que aquest és el principal problema que han d’afrontar.

Font: ATV

TOTES LES NOTÍCIES