La Unió Sindical d’Andorra (USdA), amb el suport del CSIR Pirimed i la Confederació Europea de Sindicats (CES), oferirà formacions gratuïtes sobre conceptes bàsics del sindicalisme als treballadors del Principat. Així ho ha anunciat el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, després de la reunió de treball amb els sindicats veïns per parlar dels drets laborals a Andorra. En aquesta mateixa trobada, s’ha acordat celebrar el congrés de l’USdA abans de sis mesos, que comptarà amb la presència del president i la secretaria general de la CES.

La situació sindical a Andorra preocupa de manera important els representants dels sindicats que s’han reunit aquest dissabte al Centre Cultural la Llacuna. És per aquest motiu, que amb la voluntat d’aconseguir acostar-se als treballadors, es proposaran formacions sobre els conceptes bàsics del sindicalisme. El secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, ha informat que s’està estudiant quan oferir-les, però que la intenció és explicar, als treballadors de l’empresa privada, els conceptes més bàsics sobre els sindicats. Es parlarà dels convenis col·lectius, dels representants sindicals, etc., perquè tots aquells que hi estiguin interessats sàpiguen en què consisteixen els sindicats.

Aquestes sessions s’oferiran de manera gratuïta i volen ser un primer pas d’acostament als treballadors de l’empresa privada. Tot i que Ubach reconeix que normalment hi ha por per part dels treballadors a participar en aquests actes, ha animat a tothom, a ‘deixar la por’. A més, ha confiat que ‘aquestes formacions poden interessar a moltíssima gent’.

Per la seva banda, el secretari general de Comissions Obreres, Joan Carles Gallego, que ha participat a l’acte, ha manifestat tot el suport a aquesta mena d’activitats i ha lamentat que no hi hagi hagut avenços de fons en els drets dels treballadors a Andorra. A més, ho ha emmarcat en el context europeu, on els drets socials i laborals ‘estan en davallada’.

Pel que fa a la celebració del congrés, el representant del CSIR Pirimed, Ricard Bellera, ha expressat que s’ajudarà a l’USdA perquè tingui la major repercussió possible. Ubach ha indicat que s’intentarà arribar al màxim de gent possible, i ha animat també als interessats a presentar candidatures, però ha reconegut que normalment no hi ha gaire interès en aquest sentit.

Tant el congrés com les formacions, segons Ubach, responen al gir que vol donar l’USdA en la seva manera de fer, per poder-se acostar més als treballadors de l’empresa privada. Ha dit que ‘és com si els sindicats fóssim el diable’ i que per allunyar aquesta imatge cal fer un acostament.

Actualment l’USdA compta amb uns 1.200 membres afiliats, dels quals més de la meitat pertanyen a l’empresa privada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada