L’USdA denuncia que el 80% de les empreses no té delegat

ubach2La Unió Sindical d’Andorra (USdA) ha denunciat que el 80% de les empreses de més de 50 treballadors no tenen delegat, tot i que així ho preveu la llei. Ho ha explicat Gabriel Ubach, secretari general, abans de l’inici del primer curs de formació per a delegats sindicals.

Al voltant d’una trentena de persones han participat aquesta tarda en la primera formació per a delegats sindicals que ha organitzat l’USdA. Una trobada en la qual el secretari general de la formació ha assegurat que a Andorra la cultura sindical pateix moltes mancances; per això és previst fer més formacions d’aquesta mena. El secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, ha denunciat que mentre la llei diu que tota empresa amb més de 50 treballadors ha de tenir delegat dels treballadors, “el 80% de les empreses amb més de 50 treballadors no en tenen”.

Des del sindicat es valora positivament l’acollida que ha tingut la proposta i s’afirma que els treballadors sembla que estiguin perdent la por a fer-se sentir i a defensar els seus drets.

El president de CSI Pyremed, Ricard Bellera, ha explicat que l’objectiu de la formació és informar sobre els drets internacionals i la legislació andorrana en matèria laboral. La delegada de Pyrénées SA., Mari Baró, que ha estat una de les assistents, considera que “sempre falta el mateix: comunicació, informació i que la gent es conscienciï i pregunti”.

La iniciativa té el suport del Sindicat de treballadors del comú de la capital i dels sindicats catalans.

TOTES LES NOTÍCIES