ubach1Una vegada més, assistim al menyspreu que el ministeri presidit pel Sr. Xavier Espot Zamora dedica als Sindicats de l’Administració General i en especial als Sindicats del Cos Penitenciari.

Confonent la figura del funcionament subordinat de l’administració, amb la llibertat d’acció sindical, de poder demanar una reunió sense la necessitat implícita de tenir l’obligació de passar per la jerarquia establerta per al funcionament del mateix cos, amb el qual es pot tenir el conflicte col·lectiu o personal.

En altres èpoques, actuacions d’aquesta mena es denominaven “sindicats grocs”, sindicats, dominats i controlats pel règim de l’època. És molt trist que un govern tingui dos sentències del tribunal constitucional on diu que el Govern d’Antoni Martí ha vulnerat els drets fonamentals i els drets sindicals dels seus treballadors. Pensem que aquesta actitud no ajuda en res a normalitzar, cohesionar i desenvolupar la societat andorrana. Tot al contrari, no es pot governar donant l’esquena a la societat emparant-se en una majoria política electoral, aconseguida amb un programa electoral basat en l’engany d’una campanya electoral fraudulenta. Aplicant polítiques fonamentades en faltar a la veritat, que no hi constaven en el programa. Fent ús de les polítiques de “aquí mano jo”.

Això es pot anomenar de moltes maneres, excepte polítiques democràtiques.

Quan podrem veure un ministeri de l’interior que entengui les regles del joc democràtic, on patronal no sigui sinònim de govern encobert i els sindicats puguin tenir el seu rol com a la resta de països europeus, sense ingerències dels poders fàctics del “peís”?

Gabriel Ubach Valdívia

1 comentari

  1. Noi, t’expliques com un llibre obert. Encara no se de que parla l’article.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada