La  Unió Sindical d’Andorra denuncia l’empresa Ambulàncies del Pirineu a Inspecció de Treball per irregularitats. Destaca que no es respecta el descans mínim de 12 hores entre jornades de treball successives. Des del sindicat consideren que una part de la reponsabilitat és del Govern, ja que es tracta d’una empresa subcontractada.

Tècnics de transport sanitari d´Ambulàncies del Pirineu haurien enllaçat viatges de Barcelona a Andorra i d’Andorra a Tolosa “sense pràcticament descans”, acumulant fins a 16 hores de treball seguides. Uns fets que, segons la denúncia feta per la Unió Sindical d’Andorra a Inspecció de Treball haurien posat en risc greu els tècnics així com els usuaris del servei i els ocupants de la via pública.

Un altra de les irregularitats faria referència a les categories, amb l’objectiu, segons la denúncia de l’USdA, de pagar menys als treballadors. Tampoc es complirien els terminis mínims d’avís en la modificació de la planificació horària així com la creació d’una comissió paritària.

“Nosaltres pensem que el Govern té la seva part de responsabilitat i sobretot el SAAS, perquè l’administració és qui ha contractat aquestes empreses i hauria de vigilar més el que està passant amb aquestes empreses”, ha reiterat el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach.

Aquesta és la primera denúncia a una empresa que l’USdA fa directament a Inspecció de Treball i ja ha avançat que en breus n’arribaran d’altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada