estrasburg2Un resident portuguès, condemnat per tràfic de drogues, ha denunciat Andorra al Tribunal d’Estrasburg perquè considera que la justícia del nostre país li ha vulnerat el dret a la intimitat i a les comunicacions. El fet és que es va utilitzar com a prova per condemnar-lo un llistat de trucades que Andorra Telecom va lliurar al batlle instructor. El Tribunal Europeu dels Drets de l’Home ha admès a tràmit la demanda.

El Tribunal d´Estrasburg ha acceptat a tràmit la demanda de la representació processal d´un resident lusità que va ser condemnat per tràfic de drogues i que va al·legar vulneració del dret a la intimitat i al secret de les comunicacions.

El 2011, el batlle va demanar a Andorra Telecom les comunicacions de dos telèfons d´aquest resident durant uns mesos i amb aquestes dades se´l va poder condemnar. El ciutadà va recórrer la sentència en les diverses instàncies judicials fins a arribar al Tribunal Constitucional que va assenyalar que l´emmagatzematge de les dades i la durada de les trucades emeses i rebudes efectuat per Andorra Telecom no és anticonstitucional, ja que ha quedat demostrat que les condicions generals del servei preveuen la conservació de les dades dels clients i que s´accepten en el moment de la subscripció.

El resident al·lega que mai ha estat informat que les seves dades estaven guardades ni que hi hagi una llei específica que reguli la conservació de les dades. Per tant, presenta diverses preguntes al Tribunal d´Estrasburg que haurà de respondre el Govern andorrà. En primer lloc quina és la base legal andorrana que permet la conservació de dades de la parapública i durant quant temps Andorra Telecom pot conservar-les. A més, es demana si el ciutadà havia estat informat específicament de les condicions i si són idèntiques per a tothom. El Govern portuguès podrà presentar les seves al·legacions ja que és un nacional d´aquest país.

1 comentari

  1. Doncs ja és la quarta o cinquena vegada que el Tribunal de Drets Humans tracta un tema d’Andorra en els últims 20 anys. Això és molt i molt preocupant pel país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada