L’ús de les cadiretes infantils

cadires

En un 36% dels casos, els sistemes de retenció infantil (SRI) no s’utilitzen de la manera adequada en els automòbils. Així ho posa de manifest un estudi portat a terme en zones d’oci, hospitals i escoles de Barcelona i de Madrid. 

En aquest estudi s’han fet entrevistes als conductors dels vehicles i s’ha observat i avaluat el muntatge i instal·lació dels sistemes de retenció infantil i la col·locació dels nens, per tal d’identificar les males pràctiques que es cometen habitualment i determinar les seves conseqüències.

Així, s’ha trobat que el més habitual és portar la cadireta al lateral del cotxe darrera del conductor o darrera del passatger; que es produeixen menys mals usos en els casos en què s’ha provat el sistema de retenció abans d’adquirir-lo; i que els mals hàbits més freqüents són portar l’arnès folgat i el cinturó mal guiat.

Segons els resultats, dos de cada tres conductors amb fills fan trajectes amb ells a diari, però un 10% reconeix que no sempre porta el nen assegut i subjecte al sistema. A més, dues terceres parts dels enquestats no acostumen a revisar la cadireta, la qual cosa amb el temps pot comportar el seu deteriorament, que no estigui ben instal·lada i que els cinturons no estiguin ben tensats, posant en perill la seguretat dels nens.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.