La Universitat d’Andorra (UdA) publica el llibre ‘Llengua i Literatura a Andorra i als Pirineus’, tercer títol de la col·lecció ‘Campus. Aquesta publicació té com a objectiu donar divulgació als continguts de les aules i repassa aspectes de la llengua com la dialectologia, els textos literaris, l’evolució cap al plurilingüisme, el sistema literari pirinenc o la tasca editorial. 

La Universitat d’Andorra (UdA) ha publicat el tercer títol de la col·lecció ‘Campus’, el projecte editorial amb què vol difondre bona part dels continguts acadèmics que s’imparteixen a les aules. ‘Llengua i literatura a Andorra i als Pirineus’ és una obra col·lectiva de Carolina Bastida, Univers Bertrana, Ramon Sistac i Albert Villaró. Segons el coordinador editorial Univers Bertrana, “és una lectura que pot resultar útil com a primera aproximació a la llengua i la literatura a Andorra i als Pirineus, i sobretot, estimular el lector a anar més enllà i aprofundir en aquesta temàtica, que té molts aspectes a explorar.” El volum fa un recorregut a travès del qual els autors consideren “un dels elements més rics del patrimoni cultural d’Andorra i dels Pirineus: la llengua i la literatura”. 

Mitjançant l’anàlisi de quatre aspectes clau -la dialectologia, els textos literaris, la sociolingüística i el món editorial i dels mitjans de comunicació- es descriu l’evolució històrica del català als Pirineus, la transició d’una societat monolingüe a un plurilingüisme rotund, el naixement i el desenvolupament d’un sistema literari pirinenc i la indústria editorial que l’ha acompanyat. El llibre es pot adquirir a les llibreries, igual que els dos primers títols de la col·lecció: ‘Patrimoni cultural d’Andorra’, de Cristina Yáñez, i ‘L’entorn comunicatiu d’Andorra’, d’Univers Bertrana, que n’és el coordinador. Els editors en preveuen una propera edició en format electrònic que serà en obert.  

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada