L’UdA organitza un cicle de seminaris sobre l’adaptació de la docència en entorns virtuals

El programa Open Broadcaster Software (OBS)
El programa Open Broadcaster Software (OBS)

Aprofitant l’experiència adquirida durant el període de confinament per la Covid-19, i amb la voluntat d’oferir una formació molt pràctica i compartir experiències entre docents, la Universitat d’Andorra (UdA) ha organitzat un cicle de seminaris sobre l’adaptació de la docència en entorns virtuals.

Es tracta d’una proposta formativa que s’adreça al personal docent i a qualsevol persona interessada en l’adquisició de competències per poder combinar la presencialitat a les aules amb la docència virtual, que servirà per compartir, enriquir, inspirar i reflexionar de cara al nou curs i a les possibles noves etapes de semiconfinament.

En concret, s’abordaran les metodologies i experiències docents que tenen a veure amb l’ús del vídeo; les millors pràctiques per fer l’acompanyament dels estudiants en la docència a distància, l’enregistrament de vídeos amb una de les eines més populars, l’Open Broadcaster Software; els mètodes d’avaluació en entorns virtuals i, finalment, les tècniques per treballar en grup durant la formació virtual.

El cicle s’estructura en un total de cinc seminaris presencials d’una hora i mitja de durada cadascun que tindran lloc durant el mes de setembre del 2020 (2, 3, 9, 15 i 17 de setembre). Les persones interessades poden fer la preinscripció en línia a través del web www.uda.ad i totes les que hi prenguin part rebran un Certificat d’assistència.

S’ofereixen els seminaris següents:

El vídeo com a eina de suport a la docència

L’acompanyament en el procés d’aprenentatge de l’estudiant a distància

Enregistrament de vídeos amb Open Broadcaster Software (OBS)

El qüestionari com a eina d’avaluació virtual

El treball en grup en entorns virtuals

TOTES LES NOTÍCIES