L’UdA ofereix un programa sobre cronicitat i envelliment actiu en col·laboració amb el TecnoCampus

La Universitat d’Andorra (UdA) i l’Escola Superior de Ciències de la Salut TecnoCampus (ESCST), centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra, han signat un conveni per impulsar un conjunt de nou cursos d’actualització en l’àmbit de la cronicitat i l’envelliment actiu que l’UdA oferirà a partir del pròxim mes d’octubre.

Al llarg del programa, que compta amb el suport del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), s’abordaran qüestions com els aspectes psicosocials de les malalties cròniques i l’envelliment, les malalties cardiovasculars i respiratòries, l’educació terapèutica, la diabetis i les malalties múscul-esquelètiques, els síndromes geriàtrics, els cuidadors i la família, la demència, o el càncer, entre d’altres. Cadascun dels nou cursos té una càrrega lectiva de tres crèdits europeus i s’ofereixen seguint una metodologia semipresencial, combinant sessions presencials a l’UdA amb el seguiment tutoritzat a través del campus virtual i el treball individual. A més, cada curs podrà ser reconegut pel mateix nombre de crèdits als estudis del màster universitari en Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment de l’ESCST.

El programa de formacions, que s’allargarà fins al novembre del 2021, va dirigit als professionals de la salut que treballen en l’àmbit de la persona en situació de cronicitat i a totes aquelles persones que tinguin interès en formar-se en aquest àmbit. El període d’inscripció per al primer curs, dedicat als Aspectes psicosocials de les malalties cròniques i l’envelliment, està obert fins a l’1 d’octubre.

El conveni de col·laboració entre les dues institucions s’ha fet oficial aquest divendres. Està signat per la directora del Centre d’Estudis Virtuals i d’Extensió Universitària de l’UdA, Montserrat Casalprim, i el director general de la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme, Josep Lluís Checa López. Les dues coordinadores acadèmiques d’aquest programa, Esther Cabrera i Sara Esqué, es trobaven avui a la Universitat d’Andorra, participant de la reunió semestral de directors/es i degans/es d’escoles universitàries d’Infermeria de Catalunya, Balears i Andorra, organitzada per l’Associació de Directores d’Escoles d’Infermeria de Catalunya (ADEIC). La trobada ha comptat amb la presència d’una quinzena de membres i ha servit per aprovar el compte de resultats del 2018 i debatre sobre la situació de la prescripció infermera.

TOTES LES NOTÍCIES