L’UdA inicia l’edició 2022-2023 del Cicle de Perfeccionament Professional amb vuit propostes

Una classe de formació continuada a l'UdA
Una classe de formació continuada (UdA)

La Universitat d’Andorra reprèn aquesta tardor el Cicle de Perfeccionament Professional (CPP), un programa de formacions presencials de curta durada adreçat als estudiants universitaris i obert als professionals del país. Durant els mesos d’octubre i novembre s’iniciarà l’edició 2022-2023 amb vuit propostes d’enfocament molt pràctic dins dels àmbits de la salut, l’empresa, l’educació i la comunicació. El CPP s’emmarca dins l’oferta de formació continuada de l’UdA.

En concret, s’han programat quatre seminaris de l’àmbit de la salut, un seminari de l’àrea d’empresa, un de l’àmbit de l’educació i, finalment, dos seminaris sobre competències comunicatives en llengua anglesa. Les formacions s’imparteixen en format presencial a la Universitat d’Andorra i tenen una durada d’entre 3 i 9 hores, depenent de la temàtica. El programa és el següent:

  1. Entrenament emocional per a la construcció del benestar (2a part) (21 i 22 d’octubre, 8 hores). Formació que té com a objectiu aprendre a percebre i identificar les emocions, a gestionar-les i a desenvolupar les competències emocionals que tot professional necessita.
  2. Tips for Effective Written Communication (25 d’octubre, 4 hores). Curs per a aprendre a estructurar de manera eficaç el discurs escrit en anglès i a aplicar els recursos lingüístics més adequats per tal que compleixi amb l’objectiu de comunicar clarament i amb èxit el que es vol transmetre.
  3. Introducció a les problemàtiques de salut mental (10 de novembre, 4 hores). Formació destinada a la prevenció i detecció primerenca de les problemàtiques de salut mental a l’inici de l’adolescència, relacionades amb la pressió social, l’assetjament escolar, l’abús de pantalles, les addiccions, els trastorns de la conducta i els trastorns de la conducta alimentària.
  4. Gestió de la compensació: retribució, beneficis i reconeixement (9, 16 i 17 de novembre, 9 hores). Curs per a abordar els principals conceptes relacionats amb la gestió de la compensació en l’àmbit dels recursos humans, i per a dotar-se d’instruments per a aplicar aquesta gestió en un context real.
  5. Rubikids: ludifiquem les matemàtiques a través del joc de Rubik (14 de novembre, 3 hores). Seminari amb la finalitat de treballar les matemàtiques d’una manera alternativa i innovadora, a través del joc de Rubik. No es tracta de resoldre el clàssic cub, sinó d’utilitzar-ho com a eina per a assimilar el contingut curricular de manera clara, pràctica i competencial.
  6. Com comunicar males notícies. Final de vida i procés de dol (17 i 18 de novembre, 8 hores). Formació per a adquirir eines per a guiar, estructurar i facilitar el procés de comunicació d’una mala notícia, i per a entendre l’impacte emocional que tindrà en el pacient i la família i en l’elaboració del dol posterior.
  7. Comprensió dels trastorns de la conducta alimentària (24 de novembre, 4 hores). Formació destinada a donar a conèixer la realitat dels trastorns de la conducta alimentària, com són l’anorèxia, la bulímia o el trastorn per afartament. S’analitzarà com es desenvolupen i com se’n fa la detecció primerenca, identificant quins són els senyals d’alerta i els factors de protecció.
  8. Tips for Effective Spoken Communication (29 de novembre, 4 hores). Curs per a aprendre a fer presentacions orals en anglès, en què es donaran a conèixer els recursos i estratègies necessaris per a poder elaborar discursos orals clars i eficaços.

La Universitat d’Andorra, conscient que la divulgació científica no s’ha de limitar a l’ensenyament reglat, sempre ha basat la seva planificació en l’obertura mitjançant la difusió dels coneixements que li són propis entre la societat andorrana en general. En aquesta línia, organitza el Cicle de Perfeccionament Professional, que des de l’any 1996 ha format a més de 2.000 persones.

TOTES LES NOTÍCIES