La Universitat d’Andorra podria oferir una formació específica per als emprenedors que vulguin engegar un projecte transfronterer. Així ho ha explicat el coordinador del programa Transversalis a Andorra, Josep Fortó, durant la presentació dels resultats del projecte, aquest dimarts a la tarda. Fortó ha indicat que la col·laboració d’Andorra a Transversalis s’ha centrat en l’estudi dels requeriments per a emprenedors a les zones transfrontereres i ha elaborat un dossier amb els continguts que podria servir per a una futura formació on-line.

La Universitat d’Andorra ha acollit, aquest dimarts a la tarda la presentació dels resultats del projecte Transversalis. Tal com ha indicat el rector de l’UdA, Daniel Bastida, aquest projecte ha comptat amb la participació de vuit universitats, franceses, espanyoles i l’UdA, i s’emmarca en el marc de la política de cohesió de Unió Europea a favor de les accions estructurals i del programa europeu de cooperació territorial Espanya-França-Andorra.

Les entitats participants han treballat al voltant de set accions concretes, d’entre les que destaquen la creació d’una plataforma transfronterera de formació i ocupació que permet als estudiants accedir a estudis i ofertes laborals dels diferents territoris. També s’ha fet un dossier d’experiències i competències, s’ha estudiat el turisme en els territoris pirinencs, s’ha creat un observatori del desenvolupament de les energies renovables, s’ha treballat per a la inserció dins de les empreses i s’ha elaborat una guia per implantar formació als formadors.

La part del projecte en què ha participat Andorra juntament amb la Université de Toulouse le Mirail, és l’elaboració dels continguts per a una formació virtual per a emprenedors transfronterers. L’estudi ha recollit la informació sobre les eines legals, la situació social i els coneixements necessaris dels territoris per oferir-los de manera centralitzada als emprenedors.

Amb l’anàlisi detallat s’han dissenyat uns continguts d’unes 500 pàgines que poden ser la base per a una formació virtual per a emprenedors transfronterers. El coordinador del projecte a Andorra, Josep Fortó, ha explicat que aquesta formació es podria oferir amb acompanyament o amb autoformació, és a dir, cadascú pel seu compte.

La idea és que la formació es pugui posar en marxa de manera virtual i coordinada per les diferents universitats que han col·laborat en el projecte. Els continguts ja estan llestos i per tant es podria engegar aviat, però tal com ha indicat Fortó, dependrà del finançament i de la voluntat dels altres participants en el projecte Transversalis.

A més de la formació, però, es vol anar més enllà potenciant els projectes empresarials conjunts que impliquin persones dels diferents territoris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada