daniel-bastidaEl rector de la Universitat d’Andorra (UdA) ha participat a la Conferència Anual de l’Associació Europea d’Universitats (EUA), on uns 350 rectors i representants de les institucions d’ensenyament superior s’han reunit per debatre sobre els canvis que experimenta l’ensenyament universitari al continent. Organitzada enguany per la Universitat Lliure de Brussel·les (ULB), la trobada ha tingut lloc els dies 3 i 4 d’abril a la capital belga.

L’ensenyament superior europeu ha estat en constant moviment durant més d’una dècada. No obstant això, algunes veus prediuen que la veritable revolució encara ha d’arribar, amb fenòmens com els MOOC, el creixement de centres privats o l’augment de la competitivitat a escala global. La conferència ha servit per analitzar les tendències que estan transformant tant l’aprenentatge com l’ensenyament, i com les universitats europees hi han de respondre.

Així mateix, els participants han explorat mètodes d’ensenyament innovadors i les seves implicacions per als processos d’ensenyament i aprenentatge en els pròxims anys. S’hi ha tractat tres temes en detall: l’ensenyament universitari en l’era digital, l’impacte que ha tingut la introducció dels graus de bàtxelor i màster arreu d’Europa, i l’efecte de la internacionalització i la mobilitat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada