Altimir aposta perquè el Govern i els comuns busquin un terreny per a l’heliport

El president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Xavier Altimir, ha apostat perquè sigui el Govern, de forma conjunta amb els comuns, qui busqui un nou emplaçament per ubicar l’heliport. A partir d’aquí, ha opinat, es podria tornar a obrir un concurs públic en el qual ‘segurament’ hi haurà empreses interessades. Segons Altimir, cal disposar d’aquesta infraestructura quan abans millor perquè ‘ens fa molta falta’.

El Govern i els comuns haurien de buscar un terreny per construir-hi l’heliport. Aquest és el posicionament de la CEA segons ha expressat el seu president, Xavier Altimir, qui ha considerat aquesta infraestructura ‘molt important’.

‘El Govern es va comprometre. El primer intent va ser fallit perquè potser no era el lloc més adequat’, ha indicat Altmir. Així, les administracions s’haurien de posar d’acord ara en trobar un emplaçament per una instal·lació que ‘ens fa molta falta’, ha opinat el president de la Confederació.

A partir d’aquí, s’hauria de tornar a convocar un concurs públic on hi haurà empreses que ‘segurament’ estaran interessades, ha considerat. Amb tot, la infraestructura hauria de ser privada i gestionada a través d’una concessió, ha apuntat Altimir.

D’altra banda, el president de la CEA també ha opinat sobre la implantació dels nous impostos i ha indicat que ‘es podia haver començat abans’ amb aquesta tasca d’homologació.

Segons Altimir, cal acabar el marc jurídic, ‘donar-li seguretat i que tingui continuïtat en el temps’. D’aquesta manera, ha dit, s’evitarà donar una imatge d’inestabilitat com en els darrers anys. Amb aquesta ‘seguretat jurídica’, ha afegit ‘aconseguirem que aquest interès d’empreses per venir a Andorra es faci efectiu’.

Tot i que la CEA es posiciona en contra de l’IRPF, Altimir ha assegurat que ‘si l’hem d’assumir, l’assumirem’, però demana un perfil baix i exempcions per al tram baix dels salaris.

A més, ha valorat la seva conveniència pel fet d’acabar de donar aquesta ‘seguretat jurídica’ i per poder signar els convenis per evitar la doble imposició que permetin a les empreses andorranes començar a exportar serveis.

TOTES LES NOTÍCIES