L’Spartan Race ja corre amb l’Spartan Kids

Molts infants han participat a l'Spartan Kids 2023 (Comú d'Encamp)
Molts infants han participat a l’Spartan Kids 2023 (Comú d’Encamp)

Encamp arrenca un cap de setmana ple d’esport i dinamització amb l’Europeu de l’Spartan Race. L’esdeveniment ha donat, aquest matí de divendres, el tret de sortida amb la participació de més de 750 infants, 500 alumnes de les escoles d’Encamp, i posteriorment, ha tingut lloc l’Spartan Kids oberta a tothom que ha aplegat 250 inscrits, i tot i que la pluja ha fet una mica la guitza, els més petits de la parròquia han gaudit de l’experiència espartana en primera persona.

Les sortides dels escolars s’han fet de forma esglaonada des de l’aparcament del Prat de l’Areny, des de les 10 h fins a les 13 h. Durant el recorregut, els participants han sortejat diferents obstacles pel centre de la vila i han viscut de prop el que significa competir en un esdeveniment espartà. Les arribades s’han fet a la plaça dels Arínsols i tots els corredors han obtingut una medalla i una samarreta com a record de l’experiència.

El conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, ha agraït a les escoles participants la seva col·laboració i ha celebrat “hem volgut obrir la participació als més petits de la parròquia perquè puguin gaudir d’aquest esdeveniment en primera persona”.

En acabar la matinal amb les escoles, s’ha donat l’inici de l’Spartan Kids, que ha aplegat infants des de 4 anys fins a 15 anys. Les sortides han estat també esglaonades i els recorreguts han anat des dels 800 metres els més petits fins aproximadament 3.200 metres els més grans.

Les activitats continuen aquesta tarda amb la cerimònia d’obertura, que es farà a la plaça dels Arínsols a partir de les 19 hores, i la posterior desfilada de banderes, que començarà a les 20 hores i aplegarà representants dels 43 països presents en l’Europeu Spartan Race amb més de 5.500 participants.Competicions de dissabte i diumenge i nou espai de restauració

L’Europeu Spartan Race continua demà dissabte amb les competicions dels adults de les categories ULTRA, BEAST i SPRINT, que tindran les sortides a partir de les 7.30 hores i fins a les 13.30 hores. A més, a les 18 hores està prevista l’entrega de premis del campionat europeu a la plaça dels Arínsols.

De cara a diumenge, es faran les darreres sortides de la categoria SPRINT i SUPER des de les 8.30 hores i fins a les 13.30 hores i la novetat de la cursa per relleus. Posteriorment, a les 14 hores hi haurà la cerimònia de tancament amb l’entrega de premis.

A banda de la zona village i de les sortides i arribades, la zona de la plaça dels Arínsols i de l’aparcament de Prat de l’Areny compta també amb un espai de restauració que estarà obert durant tot el cap de setmana.

TOTES LES NOTÍCIES