L’ou, un aliment molt nutritiu i poc calòric

ouÉs un aliment molt nutritiu, que es caracteritza per l’alt contingut de proteïnes i les poques calories. Els minerals són altres dels components importants de l’ou, en trobem, especialment,calci, magnesi, ferro, sodi, entre d’altres. L’àcid fòlic i les vitamines (B12, A, D3, E) són altres de les qualitats de l’ou. Contràriament al que se sol pensar, l’ou tan sols aporta setanta calories i posseeix bones qualitats proteíniques.

La clara està formada per aigua i proteïnes. Les proteïnes són cadenes d’aminoàcids que en el cas de l’ou, són els vuit necessaris per a l’organisme humà. Conté, a més, vitamines, minerals i elements que actuen contra els microorganismes. El rovell és format per lípids i proteïnes, és on hi ha més quantitat de vitamines, però també on es concentren les calories i els greixos. El color depèn de l’alimentació de la gallina (més o menys blat de moro, determinades flors, etc.). Pel que fa al contingut greixós, es comptabilitza entre 4 i 4,5 g/unitat, dels quals 1,5 són greixos saturats i la resta no saturats, amb predomini dels monoinsaturats (bons per a l’assimilació que fa el cos. El rovell també conté moltes vitamines (A, E, D, àcid fòlic, B12, B6, B2, B1, ferro, fòsfor i zinc).

A banda de tot això, l’ou conté carotenoides, que són beneficiosos per a la vista. En relació al colesterol, tot i que l’ou té una alta quantitat de colesterol, aquest pot no arribar a afectar les persones sanes ja que posseeix un tant per cent més alt d’àcids greixosos poliinsaturats i monoinsaturats; és a dir, més greixos insaturats que saturats, que són els que provoquen l’augment del colesterol a la sang.

 Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES