L’ós Goiat ha mort una euga aquest cap de setmana a la població aranesa de Bausen, segons es desprèn del seguiment amb GPS que es fa d’aquest exemplar. Quan fa tot just poques setmanes que va sortir del cau després de la hibernació, el conflictiu plantígrad, alliberat al Pirineu ara fa dos anys, ja ha començat a protagonitzar nous incidents amb bestiar.

L’animal va ser localitzat a la zona on es va produir l’atac mortal, entre dissabte i diumenge (14 i 15 d’abril). Tècnics del Conselh Generau d’Aran es van desplaçar fins al lloc dels fets per documentar els danys, buscar excrements i altres rastres de l’os. A més a més, també han instal·lat càmeres automàtiques per, en cas que tornés, poder fotografiar-lo.

Aquest és el segon atac de Goiat a aquest municipi aranès en pocs dies, tenint en compte que ara fa tres setmanes ja va provocar danys a dos ruscos. A més a més, el ramader afectat per l’atac a una euga ha denunciat que arran d’aquest fet li ha desaparegut un poltre, nascut de la víctima mortal.

El síndic d’Aran, Carlos Barrera, ha denunciat que aquest darrer atac de Goiat, del qual ha dit que s’ha d’acabar de confirmar, “demostraria l’agressivitat d’aquest os”. Barrera ha exposat el fet que els darrers cinc dies també hi ha hagut un altre atac en territori francès, on Goiat s’ha dirigit després d’estar a la Val d’Aran durant l’hivern. És el mateix recorregut que va fer l’any passat, quan també va protagonitzar diversos atacs mortals a bestiar.

13 comentaris

 1. Ultima noticia, les vaques estan deforestan els camps de pastura.

 2. Pena em faria veure un ós menjant d’un contenidor de basura …

 3. Es la seua naturalesa. No veig cap maldat. O ara són els óssos herbivors?

 4. Alguna raó per la qual només se l’ha carregat? Per ser que ve de període d’hivernació no ha menjat gaire :/

  1. La cria de l’euga ha desaparegut, possiblement hagi matat a la mare i s’hagi menjat la cria.

 5. I que esperaveu? Que fes malbé una collita de tabac?

 6. Inventarem la sopa d’alls, un ós agressiu envers el seu aliment es ben normal, s’acaba de despertar de l’hivernació i té fam, que ha de picar a la porta dels humans per comprar un takeaway?

  1. Llei de supervivència animal, es una cadena alimentària. Clar, que no és agradable veure la part perdedora, la pobra euga.

  2. Claríssim q no mola veure-la pobre, tampoc és agradable anar a veure un escorxador del qual sortirà la carn q consumim els humans.

  3. Si et dono la raó Anna Font Denjean, en el comentari, i els humans molts cops es comporten pitjor que els animals.

  4. Nadia Puy ja ho sé reina, però és ben bé per donar a entendre q aquest os fa algo natural i com bé ho dius, nosaltres no…

 7. L’ours est carnivore : il est donc naturellement normal qu’il se nourrisse d’animaux…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada