Los Diablos i M-Clan seran els plats forts de la Festa Major de Sant Julià

sjlLa tradicional obertura de la programació de Ràdio Festa Major el divendres 25 de juliol donarà el tret de sortida a la manifestació cultural més important de les que tenen lloc a Sant Julià de Lòria i que es prolongarà fins el dimarts 29 amb un extens programa d’actes per a tots els gustos i edats.

Entre les novetats d’enguany cal destacar de forma especial el concert dedicat als majors de 60 anys que oferirà el mític grup espanyol Los Diablos i que es farà el diumenge a la nit. “Tradicionalment, el diumenge és un dia fluix pel que fa a l’afluència de públic perquè venim de dues nits fortes i per aquest motiu hem volgut organitzar aquest concert adreçat a aquesta franja d’edat”, ha explicat la consellera de Cultura, Maria Servat.

A més, hi ha un extens ventall de concerts per als joves amb el grup M-Clan com a plat fort del concert del dimarts a la plaça de la Germandat, tot i que el dilluns també es podrà gaudir d’una bona jornada musical amb els grups La Troba Kung-Fú, Buhos i Tobacco Road Andorra.

Altres novetats són, l’espectacle d’animació amb coreografies estiuenques i balls llatins a càrrec dels professors de Xic&Dans, i el Volta’l, una activitat lúdica on el públic podrà provar els Segways, uns vehicles de transport lleuger on l’usuari viatja de peu sobre una plataforma amb dues rodes.

En un esdeveniment que combina la vessant lúdica amb la tradicional, el dilluns 28 serà el torn per als actes de més solera com són La Passa,  el Ball Cerdà, La Marratxa i el ball de Gegants i Gegantons. Igualment, tampoc faltaran la fira esotèrica, els espectacles infantils, els concursos, els balls de nit i les discomòbils entre d’altres actes. “La fira esotèrica és una de les activitats que té més acceptació i per això hem volgut tornar a incloure-la al programa”, ha explicat la directora de Cultura, Laura Rogé.

Per a aquesta edició, el tema del monogràfic que acompanya al programa de Festa Major que arriba a totes les llars són les antigues festes majors que se celebraven als diferents quarts i nuclis de la parròquia de les quals habitants de cada indret han prestat un valuós testimoni de com eren i com s’organitzaven.

Text i foto: santjulia.ad