L’orxata, una beguda nutritiva, antioxidant i refrescant

Font de nutrients i de vitamines, l’orxata de xufla és una de les begudes típiques quan comença la calor. Posseeix propietats digestives, gràcies a l’alt contingut en midó i en aminoàcids. A més a més, no té lactosa ni fructosa, per la qual cosa estem parlant d’un aliment altament tolerable, que també pot ser consumida per les persones amb alt nivell de sucre. Això sí, sempre que l’orxata sigui natural.

L’orxata és també rica en minerals, especialment fòsfor, magnesi, potassi, calci i iode; mentre que el contingut en sodi és baix, la qual cosa resulta beneficiosa per a les persones que pateixen d’hipertensió.

L’orxata també aporta ferro, en quantitat superior a la de la llet de vaca però inferior a la llet de soja

La xufla conté un alt índex d’àcid oleic i per tant gaudeix de propietats similars a les que té l’oli d’oliva i els fruits secs, d’entre les quals, el fet de contribuir a regular el nivell de colesterol i de triglicèrids.

També inclou antioxidants, especialment derivats de la presència de vitamines C i E. Al mateix temps, és una beguda apta per als celíacs, atès que no conté gluten.

Pel contingut en hidrats de carboni, aquesta popular beguda aporta energia de fàcil assimilació, per la qual cosa és especialment recomanable per a nens, persones d’edat avançada i esportistes.

Per les seves qualitats, es tracta d’un aliment ben complet, a la vegada que saborós.

Per Tot Granollers / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES