vidalEl  conseller menor del Comú de Sant Julià de Lòria, Joan Vidal, ha anunciat aquest dissabte al matí la intenció del comú de fer canvis en l’organització de la Trobada de Microproductors de Vi. A la Trobada d’enguany, cal recordar que Joan Visa, conseller de la majoria i un dels quatre productors del país, va renunciar assistir-hi plantejant crítiques al model d’organització. Vidal ha recordat que l’organització de la V Trobada -que previsiblement es faria l’any vinent- es farà amb un concurs públic per a l’adjudicació de l’esdeveniment. També es tindrà en consideració la possibilitat de fer aquesta Trobada amb caràcter bienal. Un dels canvis que també reconeix el Comú com a necessari seran les condicions amb les que venen els cellers i les bodegues, “de cara l’any vinent, a la propera fira, tot expositor que vingui serà pagant el seu espai” ha assenyalat Vidal.

El Comú de Sant Julià de Lòria plantejarà noves condicions per la pròxima Trobada de Microproductors de Vi. Després de les crítiques manifestades per Joan Visa, el conseller de la majoria i un dels quatre propietaris dels cellers del país, el Comú ha reconegut l’elevat cost que té la IV Trobada de Microproductors de Vi a Andorra i la necessitat de canviar-ne el format i les condicions.

Joan Visa, propietari del Celler Casa Beal i un dels pioners en la producció de vi al país, es va abstenir en la votació per subscriure el conveni amb Andorra Turisme per la celebració de la Trobada. El conseller assegurava aquesta setmana que la Trobada “no està en els nivells de qualitat i és molt costosa, sense la repercussió que hauria de tenir”.

Visa es mostrà obertament en desacord amb la decisió del Comú de mantenir l’organització d’aquesta Trobada pel seu elevat cost “no puc pregonar que s’han de fer les coses bé, i participar d’un esdeveniment que no s’ha portat de manera correcta”, va dir tot recordant la situació econòmica en què es troba el Comú. Visa denunciava també que no hi havia hagut cap edicte on s’hagués adjudicat l’organització de la Trobada a l’empresa Pass Andorra S.L i que els 61 expositors venien en qualitat de convidats, sense assumir el cost de lloguer de l’espai expositiu. Finalment, Visa recordava que havia proposat a la majoria comunal de posposar la mostra i organitzar-la cada dos anys.

Arran d’aquestes manifestacions, avui en el marc de la inauguració de la Fira del Vehicle d’Ocasió Ecosostenible el conseller menor del Comú de Sant Julià de Lòria, Joan Vidal, ha reconegut el cost de la Trobada de Microproductors “té un cost elevat, no diré que no”. Vidal, ha recordat que la Trobada de Microproductors l’ha organitzada enguany “la mateixa persona que porta les darreres quatre Trobades” però que l’any vinent es traurà a concurs l’organització de la cinquena Trobada.

Pel que fa a la conveniència de fer la Trobada amb caràcter biennal, Vidal s’ha mostrat disposat a estudiar la proposta, tot esperant que així la Trobada compti amb tots els productors del país. Pel que fa a les condicions de lloguer de l’espai expositiu per part dels cellers i bodegues, Vidal ha anunciat que una de les novetats serà que “tot expositor que vingui serà pagant el seu espai, certament hi haurà fires que tindran un preu més assequible i unes altres que tindran un preu més elevat”, ha aclarit.

El conseller menor del Comú de Sant Julià ha recordat que la IV Trobada de Microproductors de Vi a Andorra compta amb una aportació de 40.000 euros per part d’Andorra Turisme i 7.500 euros per part del Departament d’Agricultura. El cost de la Trobada és de 110.000 euros, més la part proporcional de l’envelat, el lloguer del terreny i els serveis. “No estem al 50% però pràcticament, igualment vull renegociar que sigui el 50% per les dues parts” ha dit el conseller.

Sobre el retorn i l’anàlisi dels beneficis que pot donar la Trobada, Vidal ha assegurat que “farem un recompte de la gent que ha vingut aquesta fira, una enquesta als visitants i expositors” i considera que la idoneïtat de la Trobada respon a una proposta electoral per reactivar la parròquia “vam dir que donaríem vida a Sant Julià” ha reblat.

Joan Visa aplaudeix el canvi de criteri del Comú
En aquest sentit i arran del canvi de criteri del Comú, el conseller Joan Visa ha valorat l’anunci en el sentit que “recolzo plenament i dono suport a la majoria comunal desitjant molts encerts en totes les fires”. Visa ha volgut felicitar especialment la feina al conseller Joan Vidal i a tots els treballadors del Comú “per haver fet possible l’organització de les fires”. Finalment, Visa ha insistit que no plantejava un pols al Comú sinó “que el que vull és que es facin les coses bé”.

Agricultura considera que els productors han de definir la seva mostra
Per la seva banda, el director del Departament d’Agricultura del Govern, Landry Riba, ha valorat també les crítiques manifestades sobre el format de la Trobada de Microproductors de Vi a Andorra considerant que “si aquesta mostra ha de servir als nostres productors, ells han de definir quina mostra volen, l’organitzador també òbviament, però el que ells decideixin ens semblarà bé”. Riba ha insistit que en aquest tipus de mostres i trobades, han de ser els productors els qui defineixin “el format que vulguin per la seva mostra, no hi ha dubte en això”.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada