L’oposició qualifica de fracàs la sentència que declara inconstitucional una part de la llei qualificada de competències i transferències als comuns.

Els consellers generals que van presentar el recurs han acusat la majoria de DA de no voler escoltar i actuar amb precipitació, tot i els informes que assenyalen dubtes al text. Demanen que no es resolgui a pedaços i es reobri una taula de diàleg.

“Aquest punt al qual s’arriba és un fracàs molt important de l’actual Govern. Seria un error que el Govern menystingui aquesta sentència, que pensi que és un petit error que es pot subsanar de manera ràpida. Per tant, l’emplacem a reobrir un ampli diàleg perquè la llei de transferències pugui tenir un suport vàlid i tothom se senti el més còmode possible dins d’aquest nou context”, creu el president suplent del grup mixt, Pere López.

Qui també ha parlat de fracàs ha estat Jordi Gallardo. El president del grup liberal insisteix que “entenem que la llei no és aplicable, perquè hi ha un 20% de les transferències que el Govern no podrà assumir i per tant s’està retallant la capacitat econòmica dels comuns. Des del punt de vista polític entenc que és un fracàs, perquè tota aquesta reforma s’ha fet per poder implementar un model de transferències que no s’aguanta”.

El conseller d’SDP Víctor Naudi ha destacat la independència del tribunal: “podem veure en una sentència com aquesta, d’aquest calat, que les nostres institucions funcionen, que hi ha separació de poders i que hi ha els mecanismes, tot i que alguns potser no voldrien que s’apliquessin de vegades, per poder contrastar lliurement i poder donar seguretat jurídica al conjunt de les nostres legislacions”.

Els consellers de l´oposició han tornat a defensar la presentació del recurs al TC. Asseguren que va ser un acte de responsabilitat davant els dubtes. Per aquest motiu asseguren estar satisfets però no contents. Pel que fa a la constitucionalitat de la llei de competències, creuen que s´ha aportat seguretat en confirmar que és correcta.