riberaygua
Setmana moguda políticament. L´anunciada renúncia del ministre de la Presidència ha servit els grups de l´oposició per acusar de feblesa el Govern demòcrata i Antoni Martí d´excés de protagonisme en les negociacions per les competències i transferències comunals. Des de DA es lamenta la decisió de Riberaygua, però se’n destaca el paper cabdal a l’hora d’orientar les converses amb els comuns.

Als grups socialdemòcrata i mixt no els ha sorprès l´anunci d´Antoni Riberaygua d´abandonar el ministeri de Presidència, un cop es presenti la llei del joc. Els socialdemòcrates creuen que és una nova mostra de la debilitat de l´executiu Martí. Des del grup mixt, que ha anunciat que prepara una proposta alternativa pel que fa a la delimitació de les competències, es lamenta la decisió de Riberaygua, que s’atribueix a l´afany de protagonisme del cap de Govern en les negociacions amb els comuns.

Tampoc se n’han estranyat al PS, per la possibilitat d´un pacte programàtic entre Socialdemocràcia i Progrés i DA amb vista a les pròximes generals. Una possibilitat que va apuntar, a Ràdio Nacional, el president suplent del grup mixt, Gerard Barcia. Els socialdemòcrates creuen que les últimes actuacions del grup mixt al Consell han estat de seguidisme del Govern.

En canvi, des del grup demòcrata no s´ha volgut entrar a valorar les declaracions de Gerard Barcia. Segons Daniel Armengol, és una opinió particular del conseller. Quant a la dimissió d´Antoni Riberaygua, assegura que estan satisfets de la tasca que ha desenvolupat en la delimitació de les competències i transferències. L´acord al qual han arribat els comuns i el Govern no hauria estat el mateix sense les propostes inicials de Riberaygua. Lamenta, però, que decideixi plegar abans de veure votada la llei del joc.

Finalment Armengol ha valorat positivament els resultats de l´enquesta d´opinió política sobre les intencions de vot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada