turisme

Tal com va anunciar DA durant la darrera campanya electoral, el Ministeri de Turisme s’ha marcat l’objectiu d’arribar als nou milions de turistes durant aquesta legislatura. Actualment, Andorra rep 7,8 milions de turistes l’any, el que suposaria, segons ha explicat el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, durant la seva compareixença a la Comissió Legislativa d’Economia, un creixement anual del 2,8%. Per la seva banda, des de l’oposició consideren que aquest és un objectiu “complicat”, segons el liberal Josep Majoral, president de la Comissió Legislativa d’Economia, ja que diu que, “amb els petits projectes nous no crec que facin variar molt els visitants”. Des del grup mixt, la consellera Sílvia Bonet ha mostrat la seva preocupació pel descens de visitants i ha recordat els onze o dotze milions de turistes als quals es va arribar fa uns anys. En aquest sentit, un dels principals objectius que s’ha marcat el departament de Turisme és el d’atreure mercat xinès amb diverses iniciatives, entre les quals, cal destacar el possible vol directe que unirà Tolosa i Beijin el 2016.

El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ha comparegut aquest dijous al matí davant la Comissió Legislativa d’Economia per explicar els principals objectius del seu ministeri durant la legislatura, entre els quals destaca la voluntat d’arribar als nou milions de visitants durant aquesta legislatura. Actualment, el Principat rep 7,8 milions de turistes l’any, el que significaria un creixement anual del 2,8%, cosa que l’oposició ha criticat, ja que ho considera molt difícil d’assolir. El president de la Comissió Legislativa d’Economia, el liberal Josep Majoral, ha qualificat de positiu que es marquin objectius però ha afegit que “serà complicat d’aconseguir amb els petits projectes nous que aporten”. Per la seva banda, la consellera general d’SDP, Sílvia Bonet, s’ha mostrat preocupada pel descens de turistes al país i ha instat el Govern a treballar i esforçar-se molt per a aconseguir arribar als nou milions.

Des de l’oposició han demanat propostes per augmentar la qualitat del turisme i, conseqüentment, el nombre de visitants. En aquest sentit, un dels principals debats de la comissió celebrada aquest dijous ha estat el dels preus dels allotjaments i la possibilitat de delimitar-los, fet que el ministre de Turisme ha considerat “molt complicat perquè el preu va lligat a l’estacionalitat”. Per la seva banda, Bonet ha considerat aquest un tema a redreçar, ja que, “quan un hotel abaixa el preu posa en perill la qualitat i es genera competència cap a l’hotel petit”.

Tanmateix, Francesc Camp ha insistit també en la necessitat de regular els apartaments, “la llei ha d’actuar per al propietari i per a les webs, i ara mateix no tenim possibilitats”. El Govern va realitzar un anàlisi a finals de l’any 2014 amb el qual va detectar 500 apartaments il·legals, dels quals van aconseguir registrar-ne 200 i la resta va estar impossible identificar-los.

Per altra banda, un dels objectius d’Andorra Turisme per aconseguir atreure nous visitants és el de potenciar el mercat xinès i per això està previst del 20 al 27 de setembre la visita d’un grup de ‘touroperadors’ i mitjans de comunicació especialitzats en el mercat xinès, per conèixer el Principat i la seva oferta. També s’està treballant amb la regió Midi-Pyrénées per tal de dissenyar una oferta conjunta i comercialitzar-la a la Xina, segons Camp, “lligada amb el possible vol directe que pot arribar l’any que ve des de Tolosa a Beijin”.

Finalment, un altre dels punts a destacar és la intenció de situar Andorra com a punt de referència en el món de la cultura, i per això, Camp ha confirmat que les negociacions amb la baronesa Thyssen per tal de traslladar una de les seves col·leccions estan avançant, i “si podem aconseguir l’acord serà fantàstic”. Tot i això, no ha volgut donar més detalls, ja que és el Ministeri de Cultura qui està portant a terme les negociacions.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada