El Consell General ha debatut les esmenes a la totalitat presentades contra el pressupost del 2019. Unes esmenes que han criticat la política general d’inversió i de recaptació. Liberals, PS i Unió Laurediana creuen que està fet d’esquena a les necessitats ciutadanes, amb uns ingressos sobrevalorats i pocs realistes i que no fomenten un nou model econòmic. El Govern ha defensat la política socials i l’augment de les prestacions socials i les previsions econòmiques, que fins ara, ha dit Cinca, ha pogut complir. Les esmenes han estat finalment desestimades per 15 vots en contra i 13 a favor.

Un pressupost fet d’esquena a la gent, amb previsions macroeconòmiques inflades, que no fomenten el creixement econòmic i sí una administració insostenible i precaritzada laboralment.

Segons informa RTVA, aquests són els eixos de les esmenes a la totalitat presentades per liberals, PS i Unió Laurediana. Tots tres han criticat l’explotació dels recursos d’Andorra Telecom i FEDA per cobrir el dèficit, que creuen camuflat.

També opinen que no es respon a les necessitats de les classes mitjanes i les empreses i que es creen alternatives econòmiques.

Jordi Cinca ha defensat la política econòmica de les dues legislatures del Govern Martí i ha demanat un vot de confiança pel que fa a assolir el nivell d’ingressos previstos perquè fins ara, ha dit, s’ha pogut fer.

Ha afirmat a més que en un país de baixa tributació ningú es pot escapar de pagar mitjançant excepcions. Cinca també ha defensat la política social del Govern i ha dit que aquest és un pressupost social i al servei de les persones.

Així ha justificat els 26 milions que afers socials destinarà a prestacions socials. DA ha defensat la política social i la consolidació del marc fiscal. SDP creu que el Govern improvisa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada