El grup parlamentari mixt i el socialdemòcrata han entrat diverses preguntes a la Sindicatura en què, entre altes qüestions, volen saber quines mesures té previst adoptar el Govern per fer disminuir el nombre d’aturats i també quin és l’estat de les negociacions amb els comuns pel que fa a la delimitació de competències. Així es posa en relleu aquest dimarts al Butlletí del Consell General on també s’ha publicat la resposta del Govern a la pregunta demòcrata relativa a les gestions que ha fet l’Executiu per solucionar els reiterats tancaments de la frontera francoandorrana durant aquest hivern. Aquestes preguntes seran respostes durant la sessió de control al Govern prevista pel proper 6 de juny.

La Sindicatura ha admès a tràmit dues preguntes del grup parlamentari socialdemòcrata i del grup parlamentari mixt que tenen per objectiu saber quines accions té previst dur a terme el Govern per reduir el nombre d’aturats. Les dues preguntes vénen motivades per les darreres dades del Departament d’Estadística que situen el nombre d’inscrits al Servei d’Ocupació en 1.185. A més, des del grup parlamentari mixt també es demana quina és la causa de la disminució del nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària.

El Butlletí també ha publicat una pregunta del grup parlamentari mixt en la que el seu president, Jaume Bartumeu, insta el Govern ha explicat en quin punt es troben les converses amb els comuns per delimitar les competències comunals, ja que considera que la manca d’informació per part el Govern els fa deduir que ‘les negociacions o no s’han iniciat o bé no han avançat gens’.

D’altra banda, el grup parlamentari socialdemòcrata ha entrat una pregunta a la Sindicatura relativa a l’adjudicació de 190.819 euros mensuals a la UTE AERCO-CEVALLS pels treballs d’explotació i manteniment del Centre Nacional de Trànsit (Cenatra), primera intervenció i manteniment dels túnels del Pont Pla, la Pedrera, Sant Antoni, les Dos Valires, la Tàpia i Ràdio Andorra, el carril prioritari multiús (CPM), les instal·lacions semafòriques i altres ITS de la xarxa viària. Els socialdemòcrates volen saber per què aquests treballs no es poden fer des de l’Administració en lloc de contractar una UTE.

La suspensió temporal de les reserves i compres de les entrades per al Cirque du Soleil també han centrat una de les preguntes socialdemòcrates. En aquest sentit, volen saber quins criteris ha seguit el Govern per distribuir aquestes entrades. Finalment, després de tot l’afer entorn al FC Andorra, els socialdemòcrates volen saber quina és la situació i quins són els mecanismes que té el Govern per assegurar el bon funcionament de les entitats esportives.

El Butlletí també publica la resposta del Govern a la pregunta formulada pels demòcrates en què demanaven informació sobre el tancament de la frontera francoandorrana pel mal temps. En aquest sentit, el Govern recorda que en les reunions mantingudes amb les autoritats franceses se’ls va demanar que realitzin les inversions necessàries a curt termini per limitar al màxim el tancament dels accessos, ‘amb importants efectes negatius sobre l’economia del Principat d’Andorra i també sobre el tràfic aeri que es gestiona a través de l’aeroport de Tolosa’. Per això, des d’Andorra van oferir el seu suport ‘per coordinar els esforços de cara a la propera temporada’.

La resposta del Govern destaca que aquest ha estat un hivern excepcional per les acumulacions de neu registrades com ho demostra el fet que per trobar una temporada semblant pel que fa a precipitacions ens hem de remuntar a la del 1995-1996.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada