L’oposició d’Escaldes proposa que els promotors guanyin edificabilitat en alçada a canvi de cedir més sòl

El desenvolupament urbanístic del Clot d’Emprivat ha centrat bona part de la sessió de comú d’aquesta tarda a Escaldes-Engordany. L’oposició no veu malament que en els projectes immobiliaris es puguin alliberar més metres quadrats públics a peu de carrer a canvi de guanyar edificabilitat en altura. La cònsol indica que un canvi com aquest en el pla urbanístic demana un estudi profund que no es pot fer en quatre mesos i que en tot cas hauria de quedar per al comú entrant.

El conseller liberal Higini Martínez ha posat sobre la taula l’exemple d’un privat que s’ha dirigit al comú interessat a alliberar més del 15% mínim a canvi de guanyar edificabilitat en altura. El membre de l’oposició considera que replantejar la qüestió en aquests termes acontentaria els promotors i beneficiaria la ciutadania, amb més espai públic en una zona vital de la parròquia. “Com que els pisos més alts es poden vendre millor, ell acceptaria alliberar més espai. Penso que a la ciutadania li interessa l’alliberament d’espai”, assegura.

La socialdemòcrata Cèlia Vendrell no veu amb mals ulls examinar aquestes possibilitats. Tanmateix, la cònsol assegura que no es tracta d’un canvi menor i demana un estudi acurat per determinar l’impacte que tindria a tota la zona. I que en tot cas no es pot abordar en els pocs mesos que queden de mandat a l’actual comú. “No es pot fer que perquè un privat hagi demanat això, correm tots. És una modificació molt important i abans s’ha d’estudiar i saber ben bé si per les altres parcel·les també seria possible”, insisteix Trini Marín.

Precisament el comú ha validat aquesta tarda diferents propostes d’acord de modificació del pla d’urbanisme que fan referència a d’altres qüestions. També s’ha donat llum verd al canvi de la llei de finances comunals que amb els altres comuns es proposarà al Consell General.