L’oposició de Sant Julià veu ‘iniciatives inconnexes’ al projecte de Naturlàndia

Els representants de la majoria i de la minoria del Comú lauredià han mantingut aquest dijous la primera reunió oficial entre ambdues parts per posar-se al dia sobre la situació actual del projecte de Naturlàndia. Un procés que està vivint una certa ‘redefinició’, com ha reconegut el cap de l’oposició Rossend Areny, i que tindrà una vessant ‘més didàctica’ sobretot al parc d’animals, segons han manifestat des de la majoria. La principal objecció dels socialdemòcrates es basa en que observen que el projecte està format per ‘iniciatives inconnexes’, així com indefinició en alguns aspectes.

La trobada oficial entre majoria i oposició per tractar el projecte de Naturlàndia ha estat ‘molt positiva’, segons han valorat els primers. L’objectiu era informar a la minoria sobre la línia a seguir amb l’eco-parc i explicar l’estat de les obres i dels diferents processos, com havia demanat l’oposició.

Entre els punts exposats s’hi troben la millora de les activitats del camp base, la instal·lació de la nova atracció del parc al juliol o la redefinició del parc d’animals amb una vessant més didàctica perquè ‘tota la població en pugui gaudir’, han afirmat.

Des de la minoria consideren que hi ha aspectes ‘inconnexes’ o poc definits ja que valoren positivament les activitats esportives al camp base, les accions de conscienciació sobre el medi ambient que es puguin fer al Pla del Conangle, etc., però les veuen de forma independent, sense veure massa clar encara ‘com poden combinar-se totes dins del projecte de Naturlàndia’.

Segons el cap de l’oposició, Rossend Areny, seria bo per la parròquia poder ubicar instal·lacions esportives com demanen la UEFA i la FIFA per a entrenaments, ja que els hotelers de la parròquia podrien acollir els equips. Amb tot, però, dins del gran projecte de Naturlàndia ‘falta concreció amb el lligam que hi pugui haver entre diferents activitats’, ha considerat.

Areny ha celebrat que hi hagi una redefinició del projecte inicial perquè ‘la majoria ha entès que no calia anar massa a la construcció i a l’atemptar contra la natura’.

Sobre la seva participació a Naturlàndia, el conseller socialdemòcrata ha lamentat un cop més no poder formar part del consell d’administració de Camprabassa ja que ‘ens posen al corrent un cop presa la decisió’.

Tot i que la majoria s’ha compromès a mantenir reunions periòdiques per informar-los sobre els avenços que es produeixin en aquest tema, Areny ha manifestat que ‘no és la forma de poder participar en aquest projecte per poder-lo fer nostre algun dia, quan aquesta indefinició deixi de ser-hi’.

1 comentari

  1. El que m’agradaria veure és com han “quadrat” els números de Camprabassa del 2.011 sense l’abocador de terres i amb el salari del Director encara inclós.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES