L’oposició critica la política d’inversions del pressupost

consell2El debat de les esmenes a la totalitat del projecte del pressupost que han presentat els grups de l´oposició ha estat marcat per les crítiques a la política d´inversions previstes pel Govern. El president del grup mixt, Jaume Bartumeu, ha lamentat que la inversió sigui minsa i no es tinguin en compte els sacrificis dels més desafavorits. El president socialdemòcrata, David Rios, al seu torn, ha criticat que s´inverteixi molt més en asfalt que en reactivació o en polítiques socials. El grup demòcrata i el Govern, per la seva banda, han defensat el text.

El pressupost preveu una despesa de 425 milions d’euros, amb un dèficit de 30. Segons Jaume Bartumeu, el Govern presenta un pressupost electoralista, que redueix despesa a costa dels sacrificis dels més desafavorits i que no planteja inversions de conjunt per créixer.

David Rios també ha criticat les inversions previstes als comptes per al 2015, que segons ha dit, prioritzen l´asfalt a les mesures de reactivació o a les polítiques socials.

Daniel Armengol, per part del grup demòcrata, ha defensat que el pressupost manté l´estat del benestar. D’altra banda, ha explicat que via esmena limitaran la contractació de personal eventual.

El titular de Finances, Jordi Cinca, ha defensat la necessitat de poder fer noves contractacions per les necessitats de l’administració. Cinca també rebatut les crítiques de l´oposició i ha assegurat que el pressupost aporta confiança. A més, ha destacat que tot i la contenció en la despesa no retalla en polítiques socials i educació.