L’oposició creu que el discurs del Cap de Govern evidencia que no té projecte de país

El conseller general del Partit Socialdemòcrata, Gerard Barcia, ha valorat el discurs de Cap d’Any del Cap de Govern, Toni Martí, indicant que es preocupa més per la forma i la posada en escena que pel mateix discurs. Segons Barcia, l’aparició televisiva de Martí només reflexa la imatge que ha donat durant els últims nou mesos en què no s’ha concretat les importants reformes que han de venir i posa en evidència que ‘no té projecte de país’. Per la seva part, el president del Grup Parlamentari Demòcrata, Ladislau Baró, afirma que és un discurs d”optimisme informat’.

Davant del discurs que el Cap de Govern, Toni Martí, va voler transmetre per Cap d’Any als andorrans i andorranes, el conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS), Gerard Barcia, ha considerat que es poden fer dues constatacions: en primer lloc, segons Barcia, Martí ‘ha errat de professió’, ja que hauria d’haver optat per dedicar-se a la interpretació més que a la política. El conseller del PS ha indicat que en les seves compareixences públiques el Cap de Govern busca sempre escenificacions especials i ‘es fixa molt més en el que el públic pugui percebre que no en el que pot escoltar’. Així, acusa al Cap de preocupar-se més per la forma i per la posada en escena que pel mateix discurs.

La segona constatació que ha fet el conseller socialdemòcrata és que continua sent el ‘discurs de la por’, on tot és molt difícil però, en canvi, en els 9 mesos de mandat ‘hem vist poca cosa’. A més, segons Barcia, el Govern demòcrata segueix sent fort amb els qui tenen pocs mitjans i tou amb els poderosos, ‘particularment amb el món de les finances’, ha remarcat.

Les previsions per al 2012 no són gaire més positives. Segons el conseller del PS venen més rebaixes salarials, més desajustos en la sanitat pública i més retallades en les prestacions de la Seguretat Social, el que suposa ‘un perill real per a la cohesió social’. Des del PS, reclamen a Martí per aquest any nou ‘tenir d’una vegada per totes un projecte de país i posar-lo en pràctica’.

Per la seva part, el president del Grup Parlamentari Demòcrata, Ladislau Baró, ha afirmat que es tracta d’un discurs d”optimisme ben informat’, ja que fa balanç de la feina feta durant el 2011 i encara els reptes que venen amb especial èmfasi en l’obertura econòmica i la necessitat de fer un esforç per reequilibrar els comptes de l’estat.

Baró ha manifestat que el Cap de Govern ha volgut anar més enllà del discurs per felicitat l’any a les famílies i ha fet un diagnòstic dels problemes i reptes que té plantejats el país. Uns reptes davant dels quals el Govern i la majoria de DA, ‘no abaixarem els braços i treballarem més fort davant la crisi, ha conclòs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *