Tant el grup socialdemòcrata com el grup mixt han carregat durament contra el grup de DA per l’aprovació dels comptes electorals de la candidatura de Moviment Massanenc (MM) a les passades eleccions comunals. Rosa Gili i Jaume Bartumeu han recordat que MM va presentar fora de temps la comptabilitat al Tribunal de Comptes i que aquest ‘es va veure obligat’ a auditar-los posteriorment quan va rebre’ls amb una carta adjunta del síndic general, que va ser a qui els van adreçar els responsables de la candidatura comunal. Per tant, els dos consellers generals de l’oposició han expressat la indignació perquè l’aprovació dels comptes per part del Consell General significava ‘induir a la il·legalitat’ vulnerant l’article 11.2 de la llei qualificada de finançament electoral.

El conseller demòcrata, Xavier Montané, ha defensat el posicionament del seu grup reconeixent d’entrada el retard amb el qual Moviment Massanenc havia presentat els comptes, però ha defensat que se’ls hagi auditat i que al final rebin la subvenció de 6.090 euros perquè en la llei no hi ha cap cap règim sancionador per a aquell qui no presenta la comptabilitat.

La resposta de Bartumeu ha estat acusar els parlamentaris de DA que ‘per la via del fet ja han promogut la inutilització d’una disposició legal’, i ha afegit que ‘si no hi ha sanció vol dir que la gent pot fer el que vulgui? No, la sanció ja cau per la mateixa llei, no se’ls pot prendre en consideració (els comptes)’ i per tant no rebre la subvenció.

Per la seva banda, Gili ha lamentat que els màxims òrgans del poder legislatiu no siguin capaços de respectar la legalitat, cosa que l’ha portat a preguntar ‘quina legitimitat tenen de demanar-la als ciutadans. No podem donar suport a cap actuació que insti a la il·legalitat’.

La xifra de la subvenció ascendeix a 6.090 euros després que s’hagin validat unes despeses per la quantitat de 56.253,12 euros. L’aprovació d’aquests comptes ha aixecat polseguera ja que no es van presentar en els terminis previstos per la Llei: el partit massanenc va presentar els números relatius a la campanya gairebé tres mesos més tard. Finalment el síndic general va trametre el passat mes d’octubre la documentació comptable de la candidatura al Tribunal de Comptes, que va decidir fiscalitzar els comptes i elaborar un informe complementari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada