Les  conselleres comunals de Liberals d’Andorra+Independents per Ordino han explicat aquest dijous en sessió de Consell de Comú que els inversors que s’havien interessat en l’estació d’Arcalís només participaran als projectes previstos al pla director si el Comú fa concurs públic. “En tot moment n’hi hauria d’haver, fins i tot en els projectes petits” com el del telecabina que es vol fer fins la Coma, i que la corporació vol tirar endavant a través de la fórmula del ‘project finance’, ha plantejat la consellera Sandra Tudó. A aquesta petició, el cònsol major Josep Àngel Mortés ha recordat que Secnoa és una societat anònima, que “no hi ha cap obligatorietat de treure concurs públic”, i que “aquesta no és la idea”, sinó tenir vàries propostes i escollir la que ofereixi el millor preu. En un altre ordre de coses, Mortés ha posat a disposició del Govern les vora 30 hectàrees de terreny de Casa Rossell que hi ha repartides per la parròquia, com a possible emplaçament per a l’heliport nacional, en cas que el d’Encamp no tirés endavant.

El Comú d’Ordino segueix buscant el finançament necessari per tirar endavant el primer dels projectes previstos al pla director d’Arcalís, el telecabina que unirà l’Hortell amb la Coma. Tal com ha informat el cònsol, Josep Àngel Mortés, en acabar el Consell de Comú celebrat aquest dijous al migdia, “hi estem treballant” amb la idea de posar en marxa el giny la temporada 2018-19. La fórmula escollida, el ‘project finance’, parteix de la idea que el finançament el posi un conjunt d’empreses, com pot ser la pròpia constructora del telecabina, la banca o el constructor de l’obra civil, ha explicat Mortés, i un cop acabada l’obra aquests serien retribuïts anualment segons l’ús de la instal·lació.

Respecte al ‘project finance’, l’oposició comunal de Liberals d’Andorra+Independents ha alertat que és una fórmula “arriscada” ja que els interessos “són molt alts i no sabem fins a quin punt el Comú en algun moment també haurà d’invertir”, ha assegurat la consellera Sandra Tudó. Així mateix, Tudó ha reclamat que, encara que sigui projecte per projecte, el Comú “en tot moment hauria de fer concursos públics”. De fet, ha alertat que els inversos que des de Liberals havien proposat, portats a través de l’empresa Andorra Mountain Peak Developments, només seguiran interessats en posar diners a l’estació si es fan concursos públics.

En aquest punt, Mortés ha rebatut que Secnoa és una societat, i com a tal “no té cap obligatorietat de treure concurs públic”. De fet, “aquesta no és la idea”, ha afegit. Sí que es buscaran les màximes opcions i després de comparar-les s’apostarà per la que ofereixi un millor preu, ha explicat.

També en acabar el Consell de Comú, Mortés ha posat a disposició del Govern les vora 30 hectàrees de terrenys de Casa Rossell que hi ha repartides per la parròquia, “des del Serrat fins la Massana”, per a emplaçar-hi el futur heliport nacional. “És una infraestructura necessària per al país” i si les parròquies s’hi mostren en contra “és un error”, ha manifestat. Així, si finalment l’heliport d’Encamp no tira endavant no tindrien cap problema en avaluar una proposta a la seva parròquia.

Finalment, i pel que fa al futur de l’Andorra Congres Centre (ACCO), el Comú segueix valorant propostes per trobar “un projecte viable”. Quan es trobi, “llançarem un nou concurs públic” el qual esperen “que sigui definitiu”. I “si és aquest any, millor”, ha afegit Mortés.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada