López veu en les mesures socials anunciades pel Govern “el fracàs de les polítiques de Xavier Espot”

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha criticat les mesures suposadament socials anunciades pel Govern per afrontar la complicada situació que viu un nombre important de persones com a conseqüència tant del baix nivell de molts salaris i pensions com de l’increment desmesurat dels preus dels lloguers. El parlamentari ha deixat clar que les decisions queden molt lluny de les que realment s’haurien de prendre i, per això, les ha acusat l’executiu de “fer un exercici de postureig” i “d’escenificar una falta preocupació” pels problemes dels ciutadans. També ha indicat que es posa en evidència “la mala gestió i el fracàs de la política social i laboral” del ministre de Justícia, Treball i Afers Socials i futur candidat demòcrata, Xavier Espot.

Abans d’entrar a valorar les mesures anunciades, López ha remarcat, per una banda, la sensació que “a l’executiu hi ha un important desconcert i, segurament, diferents opinions” sobre elles. També ha lamentat que “es digués que es volien consensuar amb els col·lectius afectats” i, en canvi, “a la reunió amb el cap de Govern i els ministres no hi va assistir cap representant de la gent gran ni de les persones amb discapacitat” i, a més, tot va semblar, un cop més, l’explicació d’una decisió ja pressa i sense marge per fer aportacions.

El conseller general ha recordat que, al llarg de la legislatura, des del PS s’ha demanat molts cops incrementar el salari mínim –fins als 1.200 euros, més del que es farà-. També ha recordat que “ja el 2017 vam advertir a Govern del problema de l’habitatge i que calia tenir una estratègia clara”.

Per això, ha afirmat, el que fa ara Govern és “un exercici de postureig i d’escenificar una falsa preocupació sobre el que està passant”. Per a López, l’executiu de DA “no ha entès fins ara absolutament res, segueix sense entendre-ho i d’ell no es pot esperar absolutament res d’aquí a finals de legislatura” perquè “no sabem llegir el que passa, el que està succeint en el dia a dia i les dificultats econòmiques cada dia més grans”. López també ha assegurat que amb els anuncis fets ahir “el que posa és en evidència l’acció del Govern i, en especial, la mala gestió i el fracàs de la política social i laboral del senyor Espot”.

El parlamentari ha recordat que el de DA “és el Govern que ha retallat pensions, que ha fet una llei de relacions laborals molt agressiva amb els treballadors i que no s’ha preocupat dels salaris baixos”. Aquestes polítiques, ha apuntat, “han fet arribar a una situació límit” davant la qual, ara, “surten amb una reacció de mínims i forçada davant el clam popular que hi ha”.

Text i foto PS

TOTES LES NOTÍCIES