El  conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López tramitarà demà diverses preguntes que el Govern haurà de respondre de forma escrita sobre la situació dels ajuts a l’habitatge de lloguer. Des de la formació hi ha preocupació pel fet que alguns dels beneficiaris d’aquestes subvencions les estan cobrant amb retard i, fins i tot, amb uns quants mesos de pagaments agrupats en un de sol.

En l’escrit que es tramitarà demà a Sindicatura, el parlamentari explica que “el dates 24 d’agost del 2016 i 7 de desembre del 2016, s’han publicat en el BOPA sengles edictes en què s’acorda perllongar la convocatòria d’ajuts a l’habitatge de lloguer”. També, es posa en relleu que “segons informacions de casos concrets de què disposem, semblaria que aquest fet ha vingut acompanyat d’un retard en els cobraments periòdics” i que, fins i tot, “s’està procedint a pagaments agrupats de les prestacions de diversos mesos”. López remarca que aquesta segona situació “està provocant (…) situacions de molta dificultat per famílies i persones que necessiten percebre l’import d’aquests ajuts cada mes, ja que, sense ells, no poden fer front a les seves despeses més bàsiques i essencials”.

Per tot això, el conseller general del PS formula diverses qüestions que vol que el Govern respongui. En primer lloc pregunta quins són els motius pels quals s’ha perllongat per dues vegades la convocatòria d’ajuts. També demana per què els pagaments “s’han deixat d’efectuar amb periodicitat mensual” i “quin abast de persones i prestacions s’han vist afectades”.

López també demana a Govern quan preveu realitzar efectivament la nova convocatòria i si hi haurà “canvis rellevants en els criteris”. Al mateix temps, pregunta “quina és la previsió de gestió” que es fa en relació als ajuts fins que aquesta estigui resolta. Per últim, el parlamentari socialdemòcrata vol saber si “existeixen altres ajuts de caràcter social en què s’hagin produït retards”, sigui en les convocatòries o en el mateix pagament de les prestacions.

El conseller general del PS acaba l’escrit posant en relleu “el caràcter especialment sensible de la pregunta i la situació en què (sembla) es troben molts ciutadans”. Per això, entén que seria “molt positiu” que, en comptes d’esgotar el termini establert reglamentàriament, el Govern respongués “amb la màxima brevetat que li sigui possible”.

(Text: PS)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada