vallbancEl  conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha demanat a Govern per la situació dels clients que, malgrat han estat traspassats a Vall Banc, encara no tenen accés a part dels actius que tenien contractats a Banca Privada d’Andorra. El parlamentari vol saber quina és la previsió de disponibilitat per aquests productes, qüestió que des de l’executiu s’haurà de respondre durant la sessió de control prevista pel dijous 15 de desembre.

En l’escrit tramitat a Sindicatura, López recorda que “ja fa set mesos i mig que es va produir la creació de Vall Banc com a conseqüència del procés de resolució” de BPA, seguint la Llei de reestructuració i resolució d’entitats de crèdit. Malgrat aquest temps superat, el conseller destaca que “segon les nostres informacions existeixen importants problemes de disponibilitat en els actius dels clients”, situació que afecta “la renda variable, els comptes en dòlars i productes d’assegurança i estalvi”.

López posa en relleu que “vist el termini passat” és “perfectament comprensible” que existeixi “una important preocupació en relació a aquesta qüestió”. Per això, pregunta a Govern “quin és l’estat, a data d’avui, dels actius dels clients de Vall Banc i quina previsió efectua (…) quant a la seva disponibilitat”.

El conseller general del PS ha volgut recordar que al llarg dels darrers mesos “hem estat prou prudents i responsables per no entorpir els calendaris i entendre que tot això té un procés perquè es pugui materialitzar” però ha apuntat que “ja és inevitable que hi hagi explicacions”. I és que, ha remarcat, “hi ha un veritable neguit sobre la qüestió i dubtes sobre com s’ha produït el traspàs de BPA a Vall Banc”.

Davant aquesta inquietud, a més, ha lamentat el silenci dels organismes responsables. “L’AREB està desapareguda pel que fa a l’opinió pública i l’INAF tampoc dóna explicacions”, ha indicat. Per això, “superat un termini raonable de temps”, López entén que “és imprescindible fer la pregunta i que es pugui aclarir la situació i establir un calendari en què aquests comptes puguin estar disponibles”.

Text i foto: PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada