López: “l’acord per un govern de coalició deixa el PS com l’única alternativa dels ciutadans a DA”

“És evident que ara el PS és l’única alternativa que tenen els ciutadans al model de DA”. Amb aquesta contundència s’ha expressat el candidat a cap de Govern de la formació socialdemòcrata, Pere López, a l’hora de valorar l’anunci de creació d’un executiu de coalició entre Demòcrates per Andorra i Liberals d’Andorra (L’A). López, que demà defensarà aquest model durant el debat d’investidura, no ha tingut problemes en qualificar com a “una decepció” aquest anunci, sobretot per la gent que va donar suport a les candidatures conjuntes de d’Acord el passat 7 d’abril. “Poso en dubte que aquesta gent volgués la continuïtat de DA”, ha indicat.

López ha comparegut davant els mitjans per valorar l’anunci de l’acord tancat entre ‘taronges’ i ‘blaus’, que comptarà també amb la participació de l’agrupació massenenca Ciutadans Compromesos. En primer lloc, ha deixat clar que des del PS “hem intentat crear una alternativa de Govern” mantenint reunions amb totes les formacions, ja que “seguim pensant que el país necessita un canvi de rumb polític i tenim un model clar”. Aquestes converses, ha lamentat, no han fructificat i l’anunci de l’executiu de coalició, en canvi, demostra que el PS queda com l’única opció diferent de la dels Demòcrates. “És una evidència dir que ara l’única alternativa que tenen els ciutadans d’Andorra al model de DA som la gent del PS”, ha afirmat.

López també ha volgut remarcar la “decepció” que per a moltes persones, més enllà dels partits polítics, suposa la creació d’aquest govern de coalició. “El que sembla evident és que tothom veu que els vots que va rebre d’Acord van ser de ciutadans que volien un canvi; dubto que ells volguessin la continuïtat de DA”, ha manifestat. Per això, i recordant que ara per ara ni des de DA ni des de Liberals s’ha sortit públicament a donar la cara, ha advertit que aquest pacte “mereix explicacions públiques als electors”.

El candidat a cap de Govern del PS ha aprofitat també per “refermar el compromís amb qui ens va fer confiança el 7 d’abril, tant a la llista nacional com a les territorials”. Així, ha deixat clar que “treballarem en ferm per defensar el nostre projecte polític, el del PS i el de d’Acord” i ha assegurat que “farem honor a quin ens va fer l’honor de confiar en nosaltres en les eleccions”.