López i Paulo Pisco volen conscienciar els residents de la importància de demanar la doble nacionalitat

El Partit Socialdemòcrata (PS) organitzarà dilluns vinent una taula rodona on abordarà els avantatges de permetre la doble nacionalitat així com del vot dels residents a les eleccions comunals. L’acte, que tindrà lloc al Centre Cultural la Llacuna, està obert a tota la ciutadania. Hi participaran com a ponents el president de la formació socialdemòcrata i conseller general Pere López i el diputat del parlament portuguès Paulo Pisco, també representant dels lusitans a l’estranger. La voluntat de l’acte és conscienciar i remarcar la necessitat que les persones residents comencin a demanar obertament els canvis legislatius que facin possible aquestes dues reclamacions.

La taula rodona se celebrarà a la sala d’actes del centre cultural la Llacuna –carrer mossèn Verdaguer 4-, a Andorra la Vella, a partir de dos quarts de vuit de la tarda. Abordarà dos punts que el PS defensa des de fa temps: la possibilitat de permetre la doble nacionalitat i que els residents puguin participar amb dret a vot en les eleccions comunals. López desgranarà quins són els beneficis que aquestes dues mesures poden comportar, motiu pel qual s’han incorporat al programa electoral de la formació de cara a les eleccions generals, en les quals ell serà el candidat a cap de Govern.

Per la seva banda, Paulo Pisco aportarà la seva visió com a representant dels residents portuguesos a l’estranger. El polític lusità, nascut l’any 1961, és llicenciat en Filosofia i va cursar un postgrau en Estudis Europeus. Compleix actualment la seva quarta legislatura al parlament de Lisboa, on pertany a les comissions de Negocis Estrangers i Comunitats Portugueses la de Defensa Nacional i la d’Afers Europeus. També és membre del Grup d’Amistat Andorra-Portugal.

La voluntat de l’acte és conscienciar la comunitat de residents de la importància de, tal com ja fa el PS, es posicioni obertament a favor tant de la legalització de la doble nacionalitat com de l’accés al vot a les eleccions comunals. Es tracta de dos canvis que, a l’entendre de la formació socialdemòcrata, no únicament beneficiaran els col·lectius estrangers que viuen al Principat sinó a tota la societat andorrana.

2 comentaris

  1. Pot ser fatídic legalitzar la doble nacionalitat a Andorra, és un païs molt petit i aquest canvi pot tenir conseqüències que ni ens imaginem… Digeu-me petits estats on hi hagi doble nacionalitat, cap!

  2. Yo e nacido en Andorra ice mi escuela en la massana mi madré se murio en El hospital Santa Coloma Como MI Padre Era borracho y no queria Saber de mim me pusieron en El centra de aculliment e no se porque à Los 12 anos me pusieron en Portugal la Senhora Lurdes y la assistent social rosa de benstat y haora queria comprar la urna de mi madré y me dicen que no t’engo derecho porque e quitado El pais an Sido ellos sin me decir nada que me pusieron en Portugal en casa de mis padrinos ami me gustaria Saber Como puedo Acer para poder comprar la pues t’engo Asta El dia 28/05/19 en El cementerio de Los tuneles

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES