López exposa dubtes sobre la legalitat de les tasques d’alguns càrrecs de relació especial

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López vol que el Govern aclareixi sota quina empara legal hi ha càrrecs de relació especial realitzant tasques que van més enllà de les que els permet la llei. Per això, ha tramitat una pregunta oral sobre la qüestió, denunciada també pels sindicats dels treballadors públics, que s’haurà de respondre en la sessió de control prevista pel dimecres 23 de gener. En aquesta també intervindrà la parlamentària Rosa Gili, en aquest cas per demanar per la previsió que té Andorra Telecom amb les seves oficines comercials un cop avortat el projecte de construcció de The Cloud.

En la seva pregunta, López recorda “la proliferació de càrrecs de relació especial que, suposadament, haurien d’exercir únicament funcions d’assessorament però que, segons tenim constància, estan fent-ne d’altres com ara tasques de comandament i, fins i tot, en alguns casos amb signatura delegada per part del ministre de qui depenen”, a la vegada que remarca que “aquesta situació no està prevista per la legislació actual”.

Per això, posa en relleu, “els representants dels treballadors públics han manifestat la seva preocupació” i, fins i tot, “han anunciat la presentació d’una acció judicial a la Batllia, amb les conseqüències negatives que una sentència contrària podria suposar pel Govern”. Davant de tot això, el conseller general del PS demana a Govern “sota quin fonament legal entén que càrrecs de relació especial que tot just haurien d’exercir tasques d’assessorament estan exercint atribucions que només podrien assumir funcionaris nomenats”.

López ha explicat que “volem saber quines tasques estan fent uns determinats càrrecs que tenen un contracte de relació especial” que, apunta, “haurien d’estar reservades de manera exclusiva a assessoraments”. En canvi, lamenta, “hi ha personal que està firmant informes, autoritzant despeses o decidint horaris”, el que suposa “decisions operatives que escapen a la seva funció legal”. Això representa, adverteix, “un risc per a l’administració” per la possibilitat que aquests actes puguin ser impugnats posteriorment.

Per la seva banda, Gili també ha tramitat una pregunta oral de cara a la sessió del dia 23. La consellera, en el seu escrit, apunta que “com a conseqüència de l’enderroc de l’antic edifici d’Andorra Telecom a l’avinguda Meritxell per a realitzar el fallit projecte de The Cloud, les oficines d’atenció al client fa es van haver de traslladar a uns locals de lloguer” i que “fins ara, el cost de l’arrendament d’aquests espais ha suposat una despesa superior als 325.000 euros” i que “aquesta s’anirà incrementant en el futur a raó d’un lloguer mensual proper als 8.600 euros”. També indica que “segons hem pogut constatar, les actuals oficines no acaben de convèncer els treballadors” i recorda que “la idea inicial era que aquesta situació fos temporal i que les oficines es traslladessin un cop construït” l’emblemàtic. Ara, però, “el projecte (…) ha quedat aturat pel seu elevat cost” i “no hi ha cap alternativa prevista”. Per això, demana que s’expliqui “quina és la previsió de cara al futur per a les oficines d’atenció al client d’Andorra Telecom”.

Text PS

TOTES LES NOTÍCIES