El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha criticat la “falta de respecte” i de “lleialtat política” que el Govern té, al seu entendre, amb la gent gran. Així, ha recordat que l’executiu fa anys que assegura que atendrà les reivindicacions en matèria sanitària del col·lectiu, com ara la cobertura dels tractaments de podologia o l’extensió del règim del tercer pagador, sense que això acabi sent realitat. Per això, el parlamentari ha tramitat una pregunta oral perquè sigui resposta en la sessió de control que s’ha de celebrar el dijous 14 de juny.

En l’escrit tramitat a Sindicatura, el conseller general socialdemòcrata recorda que “des de fa anys, el col·lectiu de gent gran ve insistint en diferents demandes de gran importància per a ells”, com ara “l’establiment del règim del tercer pagador per als actes i visites mèdiques o la inclusió dels serveis de podologia, entre altres”. El parlamentari apuntat que “Govern sempre ha afirmat que està disposat a atendre aquestes peticions i a tirar-les endavant”, però, en canvi, “aquests compromisos encara no s’han complert” i, per tant, “les demandes es continuen realitzant des del col·lectiu de padrins davant els reiterats incompliments per part de l’executiu”.

Per això, López preguntarà en la propera sessió de control al Consell General “quan preveu Govern complir els compromisos en matèria de salut realitzats una vegada i una altra davant el col·lectiu de gent gran en relació a punts com ara el règim del tercer pagador o la inclusió en la cartera de serveis de determinats actes de podologia, entre altres?”
El parlamentari del PS ha remarcat que “es tracta de promeses que vénen de fa anys” i que es continuen sense materialitzat, fet que considera com una “absoluta falta de respecte vers el col·lectiu”. I és que “any rere any es van reiterant aquestes promeses i no hi ha cap mena de voluntat política de tirar-les endavant”. Així, lamenta que això suposa “jugar amb les expectatives i les il·lusions dels ciutadans, que pensen que les veuran acomplertes i que mai arriben”.
López ha destacat que “hi ha un veritable sentiment de decepció al col·lectiu envers aquest Govern”. Aquesta sensació, ha comentat, és conseqüència “no només de no complir les promeses sinó perquè, a més, no hi ha la lleialtat política d’explicar els motius dels incompliments”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada