López demana informació sobre l’evolució de les subvencions per a entitats esportives

El  conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha tramitat una demanda d’informació mitjançant la qual vol accedir a tota una sèrie de dades sobre les subvencions a entitats esportives atorgades pel Govern de Demòcrates per Andorra des de la seva arribada al poder. El parlamentari vol també saber els criteris emprats a l’hora de reduir-les o incrementar-les d’un exercici a l’altre. Es tracta d’una documentació que, indica, cal tenir per poder preparar de forma adequada el treball de la futura llei de l’esport.

En l’escrit tramitat aquest dilluns a Sindicatura, López demana, en primer lloc, una “comparativa de les ajudes atorgades a les entitats esportives legalment constituïdes, Comitè Olímpic Andorra`, federacions esportives i altres entitats esportives des de l’any 2011 fins a l’any 2018”. En segon terme, el conseller general també vol saber quins són “els criteris i paràmetres en què es basa la determinació de les esmentades ajudes i les seves variacions”.

El parlamentari socialdemòcrata ha posat en relleu que la demanda d’informació persegueix “un doble motiu”. Així, “per una banda, volem conèixer les motivacions que han portat a modificacions en les subvencions en els darrers anys”. En aquest sentit, López remarcar l’interès particular en les explicacions per les “reduccions que han sofert algunes federacions en detriments d’altres que ja perceben més suport”.

Per l’altra banda, el conseller general posa en relleu que “el Govern treballa en una nova llei de l’esport que pot introduir canvis en relació a les subvencions”. Per això, “de cara a la feina parlamentària volem tenir aquesta evolució per veure l’evolució i saber quins són els criteris amb els quals s’assignen”. López ha avisat que en el futur immediat també té previst tramitar altres demandes vinculades a l’àmbit esportiu.

PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada