El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López vol que Govern aclareixi si disposa ja de dades actualitzades sobre el preu dels lloguers a Andorra, informació que, al seu entendre, és clau per poder abordar de forma efectiva la que s’ha convertit en la principal preocupació de la ciutadania: la dificultat per accedir a un habitatge digne a un cost accessible. Per això ha formulat una pregunta oral de cara a la sessió de control que s’ha de celebrar el dia 23 de gener, durant la qual també demanarà per la no implementació, malgrat de les reiterades reclamacions tant pel col·lectiu de la gent gran com pel mateix Raonador del Ciutadà, d’una tretzena paga per a les persones que cobren pensions inferiors al salari mínim.

López ha tramitat aquesta setmana les dues preguntes a Sindicatura. En la primera, recorda que “la situació del mercat de l’habitatge de lloguer continua empitjorant” i que això està implicant “greus conseqüències per a molts ciutadans que o bé veuen encarir-se la seva renda mensual o bé no troben un pis digne a un preu assequible”. També remarca que es tracta de la problemàtica que s’ha convertit “com es pot comprovar amb l’Observatori del segon semestre del 2018, en la principal preocupació per a una majoria” de persones i que, “malgrat aquesta realitat”, el Govern “va haver d’admetre ara fa unes setmanes que no disposava de dades actuals” i, fins i tot, va presentar “un estudi amb informació absolutament desfasada”. Per això, pregunta si “té ja (…) dades actualitzades del cost de l’habitatge de lloguer a Andorra corresponents a l’any 2018”.

El conseller general ha posat en relleu que el de l’habitatge “és el problema més gran al país” i que “les darreres dades del CRES amplifiquen encara més aquesta preocupació”. Per això, “volem saber de quines dades disposa Govern i si finalment ha fet algun estudi que permeti conèixer de forma fefaent quins són els preus l’any 2018”. I és que, ha remarcat, “un executiu que no treballa i que no posa les dades al dia difícilment està en condicions de prendre decisions”.

En el segon dels escrits, el parlamentari socialdemòcrata recorda la “demanda recurrent -i encara no satisfeta ni acomplerta- del col·lectiu de la gent gran” que suposa la “instauració d’una tretzena paga per aquells pensionistes la prestació mensual dels quals no arriba al salari mínim”, petició “feta també pel Raonador del Ciutadà de forma reiterada en els informes sobre la seva activitat tramesos anualment al Consell General”. López apunta que, malgrat aquestes “reiterades reclamacions”, des del Govern “no s’ha pres cap mesura en aquest sentit”. Per això, pregunta “per què no s’ha adoptat la mesura de complementar les pensions més baixes amb una tretzena paga i si ha calculat (…) el cost que tindria”.

El conseller general recorda que la tretzena paga ha estat “demanada pel Raonador per carta al Consell i també pel president de la Federació de la gent gran”. Al seu entendre és important “saber de què es parla” i ha lamentat “la reticència de DA quan el seu cost no serà segurament tan elevat, sobretot si es compara amb altres actuacions grandiloqüents que fa Govern”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada